LİDER ARICI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ


GEKA 2021 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Muğla ilindeki arıcılara yönelik 2023 yılı Lider Arıcı Eğitimi gerçekleştirildi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)  koordinatörlüğünde yürütülen Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi Projesi kapsamında proje ortaklarından Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve proje iştirakçisi Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak yürütülen Muğla ilindeki arıcılara yönelik “2023 yılı Lider Arıcı Eğitimi” düzenlendi.

İlki geçen sene gerçekleştirilen eğitim  bu yıl 5 gün düzenlendi ve 2 gruptan oluştu. İhtisas eğitimi olması sebebiyle Fethiye İncirköy Ana Arı Islah Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime katılım sağlayan aday lider arıcılar uzman eğitmenler tarafından  polen, propolis, arı sütü hasatı, ana arı yetiştiriciliği, doğru ve hijyenik hasat ve apiterapik ürün saklama koşulları vb. konularında eğitim aldılar.

Muğla Valisi Orhan Tavlı,  Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, Muğla İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Fethiye Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, MAYBİR Başkanları Veli Türk ve Yılmaz Kaya, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, MUTSO Proje Ekibi Elvan Kocagöz ve Burcu Öztürk, düzenlenen eğitimi ziyaret ederek genç arıcılarla eğitimin verimliliği ve arıcılık sektöründeki ihtiyaçları hususlarında görüştüler.

Eğitim sonunda biri bakanlık onaylı olmak üzere 2 adet sertifika ve bahsi geçen apiterapik ürün üretimi için gerekli Mondarin set proje kapsamında tedarik edilerek kursiyerlere verildi.

 

367

Haber görselleri