MECLİSE ÇOCUKLAR DAMGA VURDU


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ikinci Çocuk Meclisini gerçekleştiren MUTSO, 47 öğrenciyi meclis üyesi unvanıyla Meclis’te ağırladı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı 25 Nisan Salı günü Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanları ile gerçekleştirilen toplantı öncesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle ikincisi düzenlenen Çocuk Meclisi gerçekleştirildi. MUTSO’nun 47 Meclis Üyesine karşılık olarak 47 öğrencinin yer aldığı etkinliğe Dumlupınar İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Çocuk Meclisi öncesinde, kürsüyü öğrencilere devretmeden önce bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan şunları kaydetti: “ ‘Bugünün Çocukları Yarının İş İnsanları’ temasıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz çocuk meclisinde, geleceğin iş insanları olarak sizlerle bir araya gelmek bizim için son derece onur verici.  Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz toplantıda, değerli Meclis Üyelerimize 10 Bin TL ile Muğla ekonomisi ve ticari hayatına katkı sağlamanın yolları üzerine fikirlerini sormuştuk. Bu fikirler arasından bir girişimcilik atölyesi kurulmasına yönelik gelen fikri, Odamız faaliyetleri ile uyumlu olması açısından anlamlı bulduk ve bu kapsamda çalışmalara başladık.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde ‘Çekirdekten Girişimci’ adıyla bir girişimcilik atölyesi başlatmayı hedefliyoruz. Dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek bu atölyelerde, girişimcilik nedir, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı, pazarlama planı, güçlü zayıf yönler ile fırsatlar ve tehditler analizi,  bütçe hazırlama ve destekler, yaratıcı düşüncenin iş verimliliğine etkisi konularına ağırlık verilecek. Böylece, geleceğimize yön verecek olan sizleri, geleceğe hazırlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak adına önemli bir katkı sunacağımıza inanıyoruz.”

Meclis Başkanının sonrasında kürsüye davet edilen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, “Sizleri burada, bu salonda ağırlamak bizler için son derece heyecanlı. Çünkü gelecekte bu koltuklar geleceğin iş insanları olarak sizlerin olacak. Bizler sizin emanetçileriniziz. Yaptığımız çalışmalarla sizin geleceğinize yön verirken, fikir ve beklentileriniz son derece kıymetli. Bugünkü toplantının gündem konusu yenilenebilir enerji. Dünyamızı daha yaşanabilir kılmak adına fikirlerinizi bekliyoruz.” dedi.

Son olarak kürsüye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öğrencilere hitabında, ileride hangi işi yaparlarsa yapsınlar, en önemli şeyin, yapılan işi en iyi şekilde yapmak olduğunu ifade ederek bayramlarını kutladı.

Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan Başkan ve Başkan Yardımcıları divanda yerini aldı. Meclis Başkanı Mehmet Fatih Apaydın, Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Erdem Ergül, Meclis Başkan Yardımcıları Çınar Ulukaya ve Eda Nur Yassalan temiz çevre ve yenilenebilir enerji gündem maddelerinin yer aldığı toplantıyı açtı. Daha yaşanabilir bir çevre için projelerin aktarıldığı toplantı büyük ilgi topladı.

Çocuk Meclisinin sona ermesinin ardından, MUTSO 7’inci olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, katılımcıların görüş ve önerileri alınarak sona erdi.

347

Haber görselleri