MEDİKAL SEKTÖRÜNDE FAALİYETTE BULUNAN ÜYELERİMİZE MÜJDE: KAMUDAN ALACAKLARI ÖDEMELER YAPILMAYA BAŞLANDI


Tıbbi cihaz firmalarının iki yıldır kamudan almayı bekledikleri ödemeler verilmeye başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti:

“Odamız üye ziyaretleri kapsamında,  Sağlık Hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren 2. Meslek Komitesi, 2020 yılı yaz döneminde sektörde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret etmişti. Bu ziyaretlerde medikal işi yapan üye işletmelerimiz, kamuya satılan tıbbi cihazların ücretlerini alamadıklarını ifade etmişlerdi. Bu şikâyetler doğrultusunda, detaylı bir çalışma yapmak amacıyla tüm medikalci işletmelerimiz ile Eylül 2020’de bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda gelen sorun ve aksaklıkları detaylandırmış; talepleri bir rapor haline getirerek üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne iletmiştik. Sonrasında Ekim 2020’de TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tüm Muğla Borsa ve Odalarının meslek komite üyelerinin yer aldığı toplantıya katılmış, sektörlerin başlıca sorunlarını ilk ağızdan dinlemiş, bu sorunların giderilmesi noktasında gerekli çalışmaların ve düzenlemelerin sözünü vermişti. Yine bu toplantıda sağlık hizmeti komitemizin, hazırladıkları raporda aktardıkları sorunları ve çözüm önerileri Sayın Hisarcıklıoğlu’na aktardık.

30 Aralık Perşembe günü itibariyle tıbbi cihaz firmalarının kamudan alacakları ödemelerin başladığı bilgisini aldık. Detaylıca çalıştığımız, birçok kez dile getirdiğimiz konunun geç de olsa çözüme kavuştuğunun bilgisini paylaşmak isterim. Ancak bu kadar uzun ödeme süreli bir alımda fiyat farkının üyelerimize ödenmesini beklerdik.

Her şeye rağmen sonuca ulaşılması noktasında emeği geçen herkese teşekkür eder, ilgili sektörlerin ve kamuoyunun bilgisine sunarım.”

667

Haber görselleri