MEGİP PROJESİ HIZ KAZANIYOR

MEGİP il çalışma grubu, MUTSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantı ile çalışmalarını hız verdi.

Aralık 2017’de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında kurulan il çalışma grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde 26 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Deniz Ticaret Odaları, Ticaret Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Borsa ile İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli ile İŞKUR Şube Müdürleri katıldı. Toplantıda, MUTSO adına Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dişcigil ile Genel Sekreter Mehmet Çüçen yer aldı.

Toplantıda, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar tartışılarak karara bağlandı.

MEGİP kapsamında, işsizlere, mesleği olmayanlara ve bir mesleği olduğu halde yeni beceriler elde etmek isteyen vatandaşlara mesleki eğitim kursları açılacak. Böylece işsizlere meslek edindirilirken, işverenlere de istihdam teşviki sağlanacak ve kalifiye eleman ihtiyacı karşılanmış olacak. Düzenlenecek olan bu kurslarda kursiyerlere günlük 61 TL ücret ödenecek.  Ayrıca kursiyerlerin bu süreçte genel sağlık sigortası ile iş yeri kazası ve meslek hastalıkları sigortası karşılanacak.