MOCAN 48 TÜRKİYE 5’İNCİSİ OLDU


Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) olarak 2019 yılından bu yana hamiliğini yaptığımız ve maddi-manevi destek sağladığımız Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tamamını kendilerinin hazırladıkları iki elektrikli araç ile Kocaeli Gebze’de düzenlenen liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katıldı. Teknofest kapsamında düzenlenen ve 2 yıldır liselilerin katılımına açık olan yarışmada, Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL öğrencileri geçtiğimiz yıl hazırladıkları ismini bölgemizde bir sincap türünden alan Gale 48 isimli araç ile Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanmışlar ve bizi gururlandırmışlardı. Bu yıl geçtiğimiz hafta sonu 23-24 Temmuz tarihlerinde yapılan yarışma için hazırlıklara yılın başında başlayan ekibimiz, Gale 48’i yüzde 80 oranında yenileyerek ve geliştirerek yarışmaya yeniden başvurdu. Ayrıca kısa süre önce vefat eden okul öğretmenlerinden Ahmet Mocan’a ithafen ismi verilen Mocan 48 ile Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş (MTAL), yarışmaya iki araç ile katılan tek okul oldu.

Okul bünyesinde Metal Teknolojisi, Motor Teknolojisi ve Elektrik Elektronik Teknolojisi bölümlerinden 13 öğrenci ve 4 öğretmen ile iki ekip oluşturuldu. Üç gün süren teknik elemelerin ardından yarışmaya katılmaya hak kazanan MUTEG EA ekibi Gale 48 ile; MUĞLA EA ekibi ise Mocan 48 ile Muğla’yı temsil etti.

Muğla EA Ekibi Mocan48 ile Türkiye 5’incisi

İki gün süren yarışların ilk gününde 5’inci, ikinci gününde 3’üncü olan Mocan 48 ile Muğla EA ekibi ortalamada 5’inci oldu. Liseler arası elektrikli araç yarışmasında Türkiye 5’incisi olan ekip Muğla’ya önemli bir gurur yaşattılar. Konuya ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Bu yıl 18’incisi düzenlenen TEKNOFEST Elektrikli araçlar yarışına iki yıldır liseliler katılabiliyor. Hamisi olduğumuz Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL, tamamını kendileri yaptıkları Gale 48 isimli araçla geçtiğimiz sene Jüri Özel Ödülü almışlar ve hepimizi gururlandırmışlardı. Bu yıl Gale 48 ve Mocan 48 isimli iki araçla yarışmaya başvurdular. Motorundan, kaportasına, tamponundan, farına kadar %100 yerli üretim olan araçlarımızın tamamı okulumuz öğrencileri tarafından hazırlandı. Yarışmaya Türkiye genelinde 250 takım başvurmuş olup bunların 67’si yarışmaya davet edilmiştir. Yarışmaya iki araç ile katılan tek okul bizim okulumuz. Mocan 48 isimli aracımız 5’inci, Gale 48 isimli aracımız 18’inci oldu. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Tamamen  kendi donanım ve yeterlilikleri ile bu alınan sonuç hepimiz için onur verici. Okul Müdürü Hamit İzdaş başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 MOCAN 48 aracın takım kaptanı  ve sürücüsü Yakup Tuna başarılarından duyduğu gururu belirterek şu ifadelere yer verdi: “ Tüm yıl yaptığımız Gale 48 ve Mocan 48 olmak üzere her iki aracımızı da yarışmanın ön elemelerinden başarıyla geçirdik. Yapmış olduğumuz çalışmalar uzun sürse de 5’inci olarak emeğimizin karşılığını aldık. Önümüzdeki sene daha iyi bir performansla daha iyi olacağımızı düşünüyorum.  Aracımızın en önemli püf noktası ağırlık  ne kadar azalırsa o kadar az enerji tüketimi demek ve ona rağmen 14 kişilik ekibimizle iyi bir performans gösterdik.  Bu süreçte her zaman yanımızda olan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret Borsası’na çok teşekkür ediyorum.  Seneye Muğla’nın gerçek gücünü göstereceğiz her şeyi yeni baştan inşa edeceğiz.”

527

Haber görselleri