MSKÜ İLE MUTSO ARASINDA ÖĞRENCİ TOPLULUĞU PROTOKOLÜ


MSKÜ, MUTSO koordinatörlüğündeki TOBB KGK ile GGK arasında Öğrenci Topluluğu protokolü imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve TOBB Muğla İl Genç Girişimciler Kurulu  (GGK) Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinasyonu ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile ülkemizde girişimciliğin bilinirliğinin artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Öğrenci Topluluğu protokolü imzalandı.

14 Şubat Çarşamba günü MSKÜ’nde gerçekleştirilen protokolde, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, TOBB KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, TOBB GGK İL İcra Komitesi Başkanı Berke Altınsoy ile kurul üyeleri katıldı.

Protokolün amacı; girişimcilik kültürünü yaymak ve sürdürülebilir kılmak adına ortak projeler yürütmek, gençlere girişimcilik ruhu aşılamak, girişimciliğin de bir meslek olduğunu anlatmak, rol model olup gençleri iş dünyasına hazırlamak, üniversite ve sanayi işbirliğini destekleyecek projeler yürütmek, öğrencilerin iş yaşamı ile tanışması ve piyasa deneyimleri elde etmelerine yönelik projeler yürütmek, başarılı girişimciler ve bunların hikâyelerine ilişkin seminer ve konferanslar düzenlemek, sosyal ve kültürel etkinlikler yapmak, gezi ve yardım projeleri başarı hikayeleri ve bunların kahramanları ile öğrencileri buluşturmak ve  sürdürülebilir kalkınma amaçlarının tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak, bu çerçevede ortak projeler ve gençlik çalışmaları organize etmek.

Protokolün ardından kısa bir konuşma yapan Rektör Kaçar: “Bu protokol kapsamında kültürel ve sosyal faaliyetler ile öğrencilerimizin  iş dünyası ile bir arada olmasını sağlamayı hedefliyoruz. Protokolün üniversitemizin öğrencileri ve Muğla ticaret dünyası arasında bir köprü olmasını ümit ediyoruz. Bu köprünün üzerinden geçen çok öğrencimiz olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve protokolün her iki kuruma hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Girişimciliğin önemine vurgu yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş ise şu ifadelere yer verdi: “Biz Oda olarak Kadın Girişimci ve Genç Girişimci Kurullarımıza girişimciliğin arttırılması adına her konuda destek olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda da imzaladığımız bu protokolün üniversite öğrencilerimize, iş alemine hayırlı olmasını diliyorum. Mutlaka ciddi sayıda öğrencimiz bundan faydalanacaktır diye düşünüyorum.”

 

226

Haber görselleri