MUĞLA BORSA VE ODALARINDAN DEPREM BÖLGESİNE RAMAZAN GIDA KOLİSİ KAMPANYASI 


6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası Muğla’dan deprem bölgesine sağlanan yardım ve destekler hız kesmeden devam ediyor.

Muğla Valisi Orhan Tavlı depremden etkilenen illere yönelik Ramazan Gıda Kolisi Kampanyası başlatan Muğla Odaları ve Borsa başkanları bir araya geldi.

Muğla Valiliği koordinasyonunda başlatılan yardım seferberliğinde ilk günden itibaren yer alan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası, Marmaris Ticaret Odası ve Muğla Ticaret Borsası’nın kampanya ile kuru erzak ve kahvaltılık malzemelerden oluşan 20 bin Ramazan Gıda Kolisini Hatay’a göndereceği belirtildi.

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkisini gösteren  depremin ardından hızlı bir şekilde ekiplerin ve yardım malzemelerinin bölgeye sevk edilmeye başlandığını ve yardımların hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Vali Orhan Tavlı, Muğla’dan deprem bölgesine yapılan yardımların devam ettiğini ve depremzedelerin yaralarını sarmak için kadirşinas Muğlalı hemşerilerimizin tek yürek olarak müthiş bir dayanışma örneği sergilediklerini söyledi. Bolluğun, bereketin ve paylaşmanın öneminin daha da arttığı Ramazan ayında birlik ve beraberliğin daha da perçinlendiğini belirten Vali Orhan Tavlı, Ramazan bereketini depremzede vatandaşlarımızla paylaşmak üzere başlatılan ve Ramazan ayı boyunca devam edecek olan kampanya nedeni ile borsa ve oda başkanlarına, yönetim kurullarına, meclis başkanlarına, meclislerine, üyelerine ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederek başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olarak müjdelenen Mübarek Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Odaları ve Borsası adına konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş Depremin ilk anından itibaren devlet ve millet tek yürek olarak yaraların sarılması için büyük özveri gösterildiğini belirterek dayanışma ayı olan mübarek Ramazan ayında da aynı birlik ve beraberlikle Hatay’daki ve Muğla’mızdaki depremzede vatandaşlarımızın yanında olacağız. El birliğiyle bu yaraların sarılması için Muğla Odaları ve Borsası olarak, afetin ilk anından itibaren seferber olduk, bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yardım kampanyası ile Muğla Odaları ve borsası olarak 20 bin Ramazan Gıda Kolisini Hatay ilimize göndereceklerini belirten Karakuş, vatandaşlarımızın destekleri ile bu sayının katlanacağını, yardım kampanyasına destek vermek isteyen vatandaşlarımızın desteklerini beklediklerini söyleyerek Valilik izinli yardım hesabının bilgilerini paylaştı.

Hesap Adı: Deprem Bölgesi Yardımı

IBAN: TR28 0006 4000 0013 6001 7443 30 /İŞ Bankası

Açıklama: Deprem Bölgesi Ramazan Gıda Yardımı

1 Ramazan Gıda Kolisi bedeli 310 TL

289