MUTSO BAŞKANI ERCAN: “AÇIKLANAN DESTEKLER ÜYELERİMİZİ TATMİN ETMEDİ”


Kademeli Normalleşme Tedbirleri çerçevesinde açıklanan uygulamaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları tüm işletmeler tarafından heyecanla takip edildi. Cumhurbaşkanının açıklamaları sonucunda üyelerinin seslerine kulak veren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Yeni Pandemi tedbirleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mayıs Pazartesi akşamı yapmış olduğu açıklamaları tüm üye işletmelerimiz ile birlikte heyecanla takip ettik. Gerçekleştirilmesi planlanan destekler için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki açıklanan destekler üyelerimizi tatmin etmemekte, onların derdine derman olmamaktadır. Açıklanan destek kalemlerinin neredeyse yüzde 95’inin esnaf odaları birliklerine bağlı küçük esnafa yönelik olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine kayıtlı orta ve büyük ölçekli işletmelerin yüzde 5’ine bile hitap etmediğini üzülerek izlemekteyiz. Çok uzun ve yorucu geçen bu süreç tüm işletmelerimiz için son derece yıpratıcı olmuştur ancak birliğimize ve dolayısıyla Odamıza bağlı üyelerimiz daha kapsamlı paketlere ihtiyaç duymaktadır. Açıklanan desteklerin bu doğrultuda iyileştirilmesi yetkililerimizden öncelikli talebimizdir. Ayrıca kredilerin ve devletin alacağı her türlü primin (SGK, Bağkur vb.) en az 6 ay faizsiz ertelenmesi  işletmelerimizin ticari faaliyetlerine devam edebilmeleri için hayati önem taşımaktadır.

Son olarak şimdiye kadar geçirdiğimiz süreçte Nefes Kredisine başvuran üyelerimize  zorluk çıkarıldığını  üzülerek gözlemledik. Nefes kredisi başvurularında ‘SGK borcu yoktur, vergi borcu yoktur’ koşullarının aranmaması, krediye ulaşımın zorlaştırılmaması hassasiyet duyduğumuz diğer bir konudur. Kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine önemle sunarız.”

394

Haber görselleri