MUTSO, GELENEKSEL BASIN ZİYARETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ


Yerel Basının sorunlarına değinmek ve yapılabilecekler konusunda istişarede bulunmak, Oda – Basın ilişkilerini güçlendirmek amacıyla basın ziyaretleri düzenleyen MUTSO Heyeti, Menteşe’de faaliyette bulunan kurumlar, gazeteler, ajanslar ve cemiyetleri ziyaret etti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın geleneksel basın ziyaretleri kapsamında Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil 17 Ekim Salı günü, Menteşe’de faaliyet gösteren yerel basını ve ilgili kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Yerel basının sorunlarını öğrenmek, çözüm önerilerini değerlendirmek, Oda faaliyetleri aktarmak ve Oda – Basın ilişkilerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen ziyaretlerde ilk durak Basın İlan Kurumu oldu.

MUTSO Heyetini, Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu ağırladı ve Basın İlan Kurumunun kuruluş amacı ve faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Köseoğlu, şunları kaydetti:  “Basın İlan Kurumu zorunlu tuttuğu şartlarla 28 gazetede patronlar hariç 126 kişiye istihdam yapılmasını sağlıyor. Patronlarla birlikte bu sayı 154’e yükseliyor. Muğla basınına işletme gözüyle baktığımızda, 150 kişinin üzerinde istihdam sağlayan orta ölçekli bir ticarethane durumunda. Bu arada Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ile KOSGEB arasında bir protokol imzalandı ve 2018 yılı Ocak-Şubat aylarında yerel basına yönelik desteklerin açılması bekleniyor.”

Basın İlan Kurumunun ardından Muğla Gazetesini ziyaret eden MUTSO Heyetini Gazete İmtiyaz Sahibi Zübeyda Fellahoğlu, Genel Yayın Yönetmeni ve Yazı İşleri Müdürü Mustafa İnci ve Köşe Yazarı Hasan Telli ağırladı. Gündeme ilişkin görüşmelerin yapıldığı ziyarette ekonomiye ilişkin açıklamada bulunan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, önümüzdeki günlerde bir düşüşün yaşanabileceğini ancak, Ocak ayından itibaren yeniden yükselişe geçileceğini öngördü.

Heyetin ziyaretler kapsamında bir sonraki durağı Muğla Haber Gazetesi oldu. Muğla Haber Gazetesinden Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Atılgan ve Köşe Yazarı İsmail Atasever’in ağırladığı heyet, Oda ile ilişkiler ve talepler konusunda bilgi aldı. Kurumların yaptığı ziyaretlere çok önem verdiklerinin altını çizen Atasever, MUTSO tarafından gerçekleştirilen bu düzenli ziyaretler için teşekkürlerini iletti. Başkan Karakuş ise, bu ziyaretleri bir görev olarak görmediklerini, Oda ve basın arasındaki ilişkileri yakından görmek istediklerini belirtti.

Heyet daha sonra Muğla Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Heyeti ağırlayan Cemiyet Başkanı Süleyman Akbulut, ziyaretten dolayı teşekkürlerini sunarak, Oda ile gerek yönetim gerekse personel açısından diyalogların kolay sağlandığına dikkat çekti. Akbulut, “Muğla basını adına sağladığınız her türlü destek için teşekkür ederiz.” dedi.

Yenigün Gazetesini ziyaret eden MUTSO Heyetini, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kazım Tokuç, Muhabirler Cavit Akgün  ve Burcu Çetinkaya ağırladı. Ziyarette Yenigün Gazetesinin çıkartmayı hedeflediği Eğitim Dergisi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

MUTSO Heyetinin bir sonraki durağı, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Muğla’nın çınarı Ünal Türkeş’in gazetesi Devrim oldu. MUTSO Heyeti, Yayın Sahibi olarak görevi devralan Mahir Ateş’e taziyeleri iletti.

MUTSO Heyeti sonrasında Hamle Gazetesini, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetini,  Kent Gazetesini ve KG Medyayı ziyaret etti. Ziyaretler sırasında Oda faaliyetleri, ikili ilişkiler ve ekonomik gelişmelere ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

1070

Haber görselleri