MUTSO Güneş Enerji Santralleri Projesinin ihalesini yapıldı. Projeyi Solargüç Enerji Sistemleri A.Ş. gerçekleştirecek.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından, ısıtma ve soğutmanın elektrik enerjisi ile sağlandığı merkez hizmet binasına Güneş Enerji Santralleri (GES) Yapım İhalesi MUTSO Hizmet Binasında gerçekleştirildi. 28 Şubat Pazartesi günü düzenlenen ihaleye dört firma teklif sundu. İhale komisyonunun yaptığı toplantı sonrası katılımcı dört firmanın teklif zarflarının uygun olduğu görüldü ve ihale komisyonu tarafından zarf içindeki belgeler incelendi. Belgelerin incelenmesi sonucu bir firmanın teklifin teknik şartnameye uygun olmadığı gerekçesiyle değerlendirme dışına bırakıldı. Teklif veren diğer üç firmanın teknik şartnameye uygun hazırlanan dosyaları titizlikle incelendi. En uygun teklifin Ankara firması Solargüç Enerji Sistemleri A.Ş. tarafından verildiği görülerek yönetim kurulunun onayına sunuldu.
MUTSO Yönetim Kurulu 1 Mart Salı günü yaptığı toplantıda, MUTSO GES Projesinin İhale Komisyonu tarafından kendisine sunulan kararı inceledi. Ekonomik açıdan en uygun teklifin Solargüç Enerji Sistemleri firması tarafından verildiği görülerek ihale komisyonunun kararının onaylanmasına oy birliği ile karar verdi.
MUTSO ile Solargüç Enerji Sistemleri A.Ş. arasında proje kapsamında 9 Mart Çarşamba günü imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreninde MUTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dişcigil hazır bulundu. İmzalanan protokol kapsamında, projenin 90 gün içinde kullanıma hazır durumda teslim edilmesi planlanmaktadır.
Proje Detayları
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Güneş Enerji Santralleri projesi; 121 kWp DC gücünde olup, 266 adet panel kullanılacaktır. Yıllık enerji üretiminin tahmini 186.351 kwh olması beklenmektedir. Bu miktar, enerji maliyetlerinin çok fazla arttığı 2022 yılında, Odanın yıllık enerji maliyetini en aşağı seviyelere çekecektir. Bu yenilenebilir enerji projesi ile beraber doğaya yılda yaklaşık 102 Ton karbondioksit salınımı engellenecektir. Bu miktar 9300 ağacın yapmakta olduğu göreve eş değerdir. Projenin karbon ayak izi salınımının azaltılmasına sağladığı katkı ile de Muğla’da, kurumlar arasında örnek teşkil etmesi hedeflenmektedir.
832