MUTSO MECLİSİNE ÇOCUKLAR DAMGA VURDU


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü kutlama etkinleri çerçevesinde MUTSO’da ‘Bugünün Küçükleri Yarının İş İnsanları 1’inci Meclisi’ gerçekleştirildi. Dördüncü sınıfta eğitim gören 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ’10 bin TL’niz olsa Muğla için ne yapardınız?’ sorusuna oldukça yaratıcı fikirler sunuldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarihinde bir ilk gerçekleştirerek Çocuk Meclisi düzenledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü kutlama etkinleri çerçevesinde MUTSO’da ‘Bugünün Küçükleri Yarının İş İnsanları 1’inci Meclisi’ temasıyla bir program gerçekleştirildi. 22 Nisan Cuma günü yapılan Meclis Toplantısına Dumlupınar İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencileri katıldı.

MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, divanı ve makamını devretmeden önce yaptığı açılış konuşmasında “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Geleneksel hale getirmeyi istediğimiz ‘bugünün küçükleri yarının iş insanları’ temalı 1’inci Meclis toplantısına katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Bizler bu odada çok kıymetli iş insanlarını, valileri, belediye başkanlarını, milletvekillerini, bakanları ve hatta başbakanları ağırlamış ve onlarla sayısız toplantı gerçekleştirmemize rağmen hiçbirinde bu kadar heyecanlanmadığımızı itiraf etmek istiyorum. Çünkü sizler geleceğimizsiniz. Hayatın içinde pek çok seçenek mevcut. Tüccar, tacir, iş insanı, bilim insanı, hakim, savcı, doktor, öğretmen, cumhurbaşkanı, veteriner, marangoz, terzi, milletvekili, sanatçı, yazılımcı vs. Olabilirsiniz. Hangi mesleği seçeceğiniz, tercihleriniz, bugünkü almış olduğunuz eğitim ve kendinizi geliştirme potansiyelinize bağlı olarak inşa olacak. Dileğim hayatınızı, sağlıklı, insanlara ve doğaya saygılı, özgüvenli, bilgili, ahlaklı, dürüst, samimi ve mutlu bir insan olarak sürdürmeniz. Başarılı bir meclis olmasını diliyorum.” dedi.

MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan sonrasında divanı, Meclis Başkanı Yağız Ertekin, Başkan Yardımcıları Karya Baş ve Ece Bollu’ya devretti.

Meclis Başkanı Yağız Ertekin yoklamanın ardından yeterli çoğunluk olduğunu ifade ederek oturumu açtı. İki gündem maddesinden oluşan mecliste ‘Girişimcilik nedir?’ ve ‘10 Bin TL’niz olsa Muğla ekonomisi ve ticari hayatına katkı sağlamak adına ne yapardınız?’ konuları görüşüldü. Birbirinden yaratıcı pek çok görüşün değerlendirildiği toplantıda, fikirlerin insana, hayvanlara ve doğaya saygılı çalışmalar üzerinde yoğunlaştığı görüldü.

Yönetim Kurulu Başkanı Esila Kılıç

Bugünün Küçükleri Yarının İş İnsanları 1’inci Meclisi oturumunun ardından MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, makamını Esila Kılıç’a devretti. Öncesinde Odanın faaliyet alanı ve çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Kılıç, Başkan Ercan ile gerçekleştirdiği görüşmede yapılabilecek çalışma ve projelere ilişkin görüşlerini aktardı.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Bugün minik Esila’ya Muğla Ticaret ve Sanayi Odası koltuğumuzu devrettik. Annesi bir esnaf. Kendisi bizleri annesinin mağazasına davet etti. Ticaretin bir miktarını algıladığını fark ediyorum. Zaten onu da düşünerek MUTSO koltuğunda esnaf çocuğu olsun istedik. Ben 23 Nisan’ın çocuklarımız ve geleceğimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kardeşlerimizi, evlatlarımızı önemli bir farkındalıkla geleceğe hazırlamamız gerektiğine inanıyorum. Hem Milli Eğitim Müdürlüğümüze hem de öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Müdür Emre Çay: “Topluma, çocuklara doğrudan dokunabilecek çok güzel fikirler çıktı.”

Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Muğla Ticaret ve Sanayi Odasına bu değerli organizasyon için teşekkür ediyorum. Açıkçası çocuklarımızdan, yetişkinlerden de daha ileri seviyede düşünceleri, fikirleri, projeleri olacağını belki öngöremedik ama bu çocukların birer cevher olduğuna burada bizzat şahit olduk. Birbirinden ilginç, belki topluma, çocuklara doğrudan dokunabilecek çok güzel fikirler, projeler çıktı. Aslında bu projeleri oylayıp en öne gelen birkaç projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorduk ama hepsi birbirinden değerli olunca ayıramadık. Oylamaya bile geçmeden hepsini değerlendirmeye alacağız. Ben de Milli Eğitim Müdürü olarak bana düşen kısmıyla notlarımı aldım. Yine sağ olsun Başkanlarımız bu fikirlerin hayata geçirilmesi sürecinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ettiler. Çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız geleceğimiz. Bayram öncesi çok hoş bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için çalışıyoruz.  Onlar için varız. İyi varlar, onlar bizim geleceğimiz.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Özcan: “Odamız bu fikirlerden bir tanesini bugünün anısına Muğla’ya armağan edecek.”

Son olarak yapılan etkinlik ve ‘Bugünün Küçükleri Yarının İş İnsanları 1’inci Meclisi’ hakkında değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı H. Koray Özcan, “Muğla’da ilk kez gerçekleştirdiğimiz ‘Bugünün Çocukları, Yarının İş İnsanları 1. Meclisi’ harika geçti. Başkanlarım çok güzel bir meclis yönettiler. Çok kıymetli fikirler ortaya çıktı. Odamız topladığı bu fikirlerden uygulanabilir hale geleceklerden bir tanesini bugünün anısına Muğla’ya armağan edecek. Bu fikri hayata geçireceğiz. Çocuklar bizim için çok önemli. Onlar bizim geleceğimiz. Dilerim, bundan sonra bu meclis sürekli ve geleneksel hale gelecek. Ben bu vesileyle bu çalışmaların tamamında bana yardımcı olan çok kıymetli başkan yardımcılarıma, bu katkıyı sunan çok değerli yönetim kurulu başkanımıza teşekkür ediyor, tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” dedi.

Küçük Başkanlardan Günün Değerlendirmesi

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esila Kılıç koltuğa oturduktan sonra gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısında Muğla için önemli kararlar alacaklarını ifade etti.

MUTSO Meclis Başkanı Yağız Ertekin ise tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Kendilerine bu imkanı sağlayan MUTSO’ya teşekkür eden Ertekin, “Meclis gündemimizde yer alan fikirler konusu karara bağlanmadı. Fikirlerin hepsi yaratıcı ve çok güzeldi. Bundan dolayı meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Onların kendi görüşleri bizim için çok özeldi. Meclis başkanımız Koray Özcan’a ve tüm çalışanlara bizlere bu imkanı verdikleri için çok teşekkür ederiz. Bizleri çok iyi ağırladılar.”

443

Haber görselleri