MUTSO’DAN 2.DOZ AŞISINI OLAN 10 GENCE TABLET


MUTSO, pandemi ile mücadele kapsamında gençleri aşılamaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında çekilişle 10 gence tablet hediye etti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile mücadelede en önemli araç olan aşının önemine dikkat çekmek amacıyla bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında 20 Ağustos- 30Eylül tarihleri arasında 2’inci doz aşısını olan 18-25 yaş arası 10 gence çekiliş ile tablet hediye edileceği duyuruldu. MUTSO’nun faaliyet alanında yer alan Menteşe, Yatağan, Kavalıdere, Ula, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Datça’da ikamet eden gençleri kapsayan kampanyaya 2 bin’e yakın başvuru yapıldı. Başvuru şartına uymayan kişilerin elenmesi sonucu 871 kişi çekilişe katılmaya hak kazandı.

Kampanya başvuru süresinin sona ermesinin ardından 1 Ekim Cuma günü, MUTSO Konferans Salonunda, 4’üncü Noter himayesinde çekiliş töreni gerçekleştirildi. Törene, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer başta olmak üzere il protokolü katılım sağladı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Köklü tarihe sahip Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilin ekonomik ve ticari yönden gelişmesini desteklemenin yanısıra, ilin sosyal gelişiminin sorumluluğunu da hissetmekte, üzerimize düşen çalışmaları hassasiyetle gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de uzun süredir etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile mücadelede en büyük silahımız aşıyı, gençler için yaygınlaştırmak ve aşılanmayı arttırmak amacıyla bu çalışmayı yürüttük. Bildiğimiz üzere tam bağışıklık için 2’inci doz aşının olunması şart. Bu amaçla, 18-25 yaş arası ikinci doz aşılarını olan, Muğla’da yaşayan gençlerimize ve ikameti Muğla’da olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerimize tablet kampanyasını başlattık. Odamızın faaliyet alanında bulunan Menteşe, Yatağan, Kavaklıdere, Ula, Ortaca, Köyceğiz, Dalaman ve Datça ilçeleri ile sınırlandırdığımız etkinliğe, yaklaşık iki bin kişi başvurdu. Kısıtlı başvuru koşullarına rağmen, kampanyaya olan bu ilgi, aşılanmanın da yoğunluğunun göstergesi olduğu için, bizler için mutluluk verici oldu. Başvuru şartlarını sağlamayan kişiler, kurallara riayet etmek amacıyla mecburen listeden çıkartıldı ve 871 başvuru çekilişe katılma hakkı kazandı. Yapacağımız çekiliş ile 10 öğrencimize tablet hediye edeceğiz.” dedi.

Başkan Ercan’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Meclis Başkanı H. Koray Özcan “Belki ekonomik anlamda küçük, ama değeri anlamında çok kıymetli bir çalışmaya imza atıyoruz. Muğla’nın ticari hayatının yönlendirilmesindeki en etkili kuruluşlardan birisi olan Odamız, kendi sorumluluklarının yanında, bir sosyal sorumluluk projesi gibi gördüğü, gurur duyduğumuz, Muğla’nın aşılamada en başarılı illerden birisi olmasına bir katkı olarak gördüğümüz bu projede yanımızda yer almanız bizler için bir onur. Bu kampanyayı öncelikle kendi sorumluluk sahamızdaki ilçelerde yönettik. Odamız, ilimizin bütün hassasiyetlerinde, kendi sorumluluklarını yerine getirmeyi sürdürecektir. Kampanyaya katılan tüm gençlerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak kürsüye davet edilen Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer şunları kaydetti: “Yaklaşık 2 yıldır ilimizde ve dünyada Coronavirüs ile aktif bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadele içinde, biz kendimize yakışır ve başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Muğla olarak aşılanma oranında Türkiye’nin en iyi iliyiz. Bu başarıda emeği geçen, paydaşımız olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Muğla Ticaret ve Sanayi Odamıza, aşılamada en zorlandığımız genç nesli teşvik etmek amaçlı yürüttükleri bu çalışma için teşekkür ediyorum.”

Çekilişle 10 Asil 10 Yedek İsim Belirlendi

Açılış konuşmalarının ardından Muğla 4’üncü Noteri tarafından hazırlanan çekilişte ilk ismi İl Sağlık Müdürü İskender Gencer çekti. İskender Gencer’in ardından tüm çekilişler Muğla 4’üncü Noter Başkatibi Adem Kablanoğlu tarafından kayıt altında çekildi. Yapılan çekiliş sonucunda belirlenen 10asil ve 10 yedek liste şu şekilde:

Asil Liste

1.ASİL YAREN YANMADIK

2.ASİL SILA İNAN

3.ASİL YAREN SU YAVUZ

4.ASİL RECEP DOĞAN AYDEMİR

5.ASİL AHMET GÜLLÜ

6.ASİL AHMET İNCEKAYA

7.ASİL DERYA ÇÜRÜK

8.ASİL ABDELRHMAN MOSTAFA

9.ASİL ÖMER ÖZCAN

10.ASİL ÇİLEM EMRE

 

Yedek Liste

1.YEDEK SELAHATTİN ÇOBAN

2.YEDEK TALHA HÜSEYİN KARACA

3.YEDEK SEMA NUR GÜREL

4.YEDEK SEYFEETTİN BERK ŞANLI

5.YEDEK GÜLÇİN BETÜL ÇETRES

6.YEDEK ADİL ALSAN

7.YEDEK AYLİN ÇELİK

8.YEDEK ESMANUR YILDIRIM

9.YEDEK BUSE SULTAN ÇAMLICA

10.YEDEK ÖMER FARUK SÖZEN

Tabletler, isimlerin gazetede ilan edilmesinin ardında talihlilere takdim edilecek.

 

806

Haber görselleri