MUTSO’DAN YATAĞAN VE KAVAKLIDERE’YE ZİYARET  


MUTSO Heyeti, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki protokole bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) heyeti, Yatağan ve Kavaklıdere’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sedat Tuncer ve Mustafa Murat Can, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Dişcigil, Ömer Öcal, Mustafa Karataş, Kadir Sevim, Meclis Üyeleri Oğuz Oktay Turgut ile Mustafa Kale 7 Mayıs Salı günü  Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Kavaklıdere Kaymakamı Ali Ekber Ateş ile 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra göreve başlayan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’i makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerin ilk durağı Kavaklıdere Kaymakamı Ali Ekber Ateş oldu. Odanın tarihi ve faaliyetleri kapsamında kısaca açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yatağan girişinde yaptırılmakta olan, yöresel ürünlerin tanıtımının yapılacağı Zeytinpark projesinin son durumu hakkında da bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Ateş, Zeytinpark’ın bölge ve yöresel ürünler için önemli bir çalışma olduğuna değinerek başarılar diledi. Ziyarette esnafın ve çiftçilerin yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri ve devlet desteklerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunuldu. Başkan Ercan ayrıca, MUTSO olarak 10 yöresel üründe coğrafi işaret başvurusunda bulunduğunun, Muğla Köftesi ve Muğla Saraylısının coğrafi işaretini alarak tescillendiğinin, Kavaklıdere Cevizi için de çalışmaların sürdüğünün bilgisini verdi.

MUTSO heyeti sonrasında, 31 Mart yerel seçimlerinin  ardından yeniden Kavaklıdere Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Demir’i ziyaret etti. Başkan Demir’e yeni dönemde başarı dileklerini ileten MUTSO heyeti, Odanın faaliyetleri ve üyelerin sorunlarına yönelik bilgi paylaşımında bulundu. Ziyarette ayrıca, özellikle mermer sektöründe faaliyette bulunan sanayici için Islah OSB’nin önemi ve bu kapsamda yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkanı Mehmet Demir, Kavaklıdere bölgesinde tarım çalışmaları kapsamında örtü altı seracılığına ilişkin çalışmalarının olacağını bilgisini verdi.

MUTSO heyeti, Kavaklıdere Belediyesinin ardından, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ü ziyaret etti. 31 Mart yerel seçimlerinin  ardından Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Toksöz’e hayırlı olsun dileklerini ileten MUTSO heyeti, Başkan Toksöz’e  Odanın tarihi ve faaliyetleri kapsamında kısaca bilgi verdi. Seçim sürecinin sona ermesinin ardından MUTSO olarak verilen destek, Zeytinpark projesi ve Bozüyük satış ve tanıtım stantlarına sağlanan destek  nedeniyle teşekkürlerini ileten Başkan Toksöz, Yatağan için yapılabilecek çalışmalar ve projeler kapsamında  bilgi verdi. Muğla’nın yöresel ürünleri ve bunların ticareti noktasında MUTSO tarafından Yatağan’da yaptırılan Zeytinpark projesini çok önemsediklerine dikkat çeken Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Odanın faaliyet alanında bulunan ilçeler için bu tarz çalışmalara desteklerinin süreceğini ifade etti.

Yatağan Belediye Başkanlığının ardından son olarak Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek’i ziyaret eden MUTSO heyeti, Coğrafi İşaret lansmanına katılarak destek veren Kaymakam Çiçek’e teşekkürlerini iletti. Yapılan çalışmanın Muğla’nın tanıtımı için çok önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Çiçek Muğla Saraylısı ve Muğla Köftesinin son derece lezzetli olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Çiçek ayrıca, MUTSO’nun Yatağan için yaptığı çalışmaları son derece değerli bulduğunu söyleyerek teşekkürlerini iletti. Yatağan’ın hak ettiği değeri bulabilmesi amacıyla daha pek çok çalışmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Kaymakam Çiçek, yapılabilecek projeler hakkında fikirlerini paylaştı. MUTSO heyeti, Odanın faaliyet alanında bulunan ilçelerin ticari hayatına değer sağlayacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

846

Haber görselleri