DATÇA’DA KULAÇLAR ŞEHİTLERİMİZ ANISINA ATILDI


Datça’da geleneksel hale gelen Kış Yüzme Maratonun da bu sene kulaçlar İdlib’de hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz için atıldı. 

Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’nun 14’üncüsü 29 Şubat Cumartesi günü Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)  iş birliğinde düzenlenen maratona Türkiye’nin çeşitli illerinden 315 sporcu katıldı. Her yıl bir tema ile gerçekleştirilen maratonun bu yıl ki teması ‘Sıfır Atık Yaşasın Doğa’nın yanı sıra 27 Şubat Perşembe günü İdlib’de gerçekleştirilen hain saldırı sonucunda şehit olan 34 askerimiz oldu.

Maraton, şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Taşlık Plajında start aldı. 3 bin metre uzun parkur ve bin beş yüz  metre kısa parkur olmak üzere iki etapta gerçekleştirilen maratona, ilgi oldukça yoğun oldu. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu kapsamında çok sayıda yüzücü ve yakını Datça’ya geldi.

Maratonun açılış programında, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Kaymakamı Mesut Çoban

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan başta olmak üzere MUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal ile ilçe protokolü hazır bulundu.

İki etap olarak gerçekleştirilen yarışmanın sonucunda, genel klasmanda dereceye giren yüzücülere plaketleri takdim edildi.

446

Haber görselleri