MUTSO’DAN ÜÇÜNCÜ ÇOCUK MECLİSİ


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında üçüncü  Çocuk Meclisini gerçekleştiren MUTSO, 37 öğrenciyi meclis üyesi unvanıyla Meclis’e konuk etti.

 Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı 24 Nisan Çarşamba günü Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanları ile gerçekleştirilen toplantı öncesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çocuk Meclisi düzenlendi. 37  öğrencinin yer aldığı etkinliğe Dumlupınar İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri katılım sağladı.

Çocuk Meclisi öncesinde, bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şu ifadelere yer verdi:  “Bugün Odamız sizlerle çok daha da güzel, çok daha şen.  Odamıza bu güzelliği yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Biz her ay meclis toplantısı yapıyoruz bu ay bizim yerimize sizler gerçekleştireceksiniz ve ülkemizin çevremiz adına en büyük ihtiyaçlarından olan yeşil dönüşümle ilgili görüşlerinizi değerlendireceksiniz. Vereceğiniz mesajlar büyükleriniz için çok önemli. Fikirlerinizi gerçekleştirmek için çalışacağız. Ülkemizin bütün umudu sizsiniz. İlerde çeşitli mevki ve makamlarda olacaksınız. O yüzden biz sizlerin çok çalışmasını, ülkemiz için yararlı birer birey olmanızı arzu ediyoruz. Umarım bugünkü ziyaretiniz sonrası hepiniz birer girişimci, birer iş insanı olarak gelecekteki yaşamınızı sürdürmeye karar verirsiniz. Bugün alacağınız kararların da ülkemize ve dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Başkan Karakuş’un ardından kürsüye gelen  MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan şunları kaydetti: “Bu üçüncüsünü düzenlediğimiz bir etkinlik. Bugün aslında bir sembol. Mustafa Kemal Atatürk dünyada tek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sizlere hediye etti. Bunun amacı yarınların, geleceğin sizin eseriniz olması. Sizler kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz, sizler önce ailenizi sonra ülkenizi yaşadığınız memleketi ne kadar sever, önemser ve bunun için çalışırsanız ülkemiz ileride bu kadar ferah, refah ve daha güzel bir ülke haline gelir. Onun için şuan her ne kadar çocuk olsanız da yarın genç olacaksınız. İleride bu koltukları siz devir alacaksınız. Sizler ülkeyi yöneteceksiniz ve bu konuda sorumluluk alacaksınız. O yüzden sizleri ve bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. Sizlere bir konu verdik. Yeşil dönüşümü neden önemsiyoruz. Yemyeşil ve masmavi bir coğrafya da yaşıyoruz. İlimiz yeşillikler içerisinde bir il, ülkemiz yeşillikler içerisinde bir ülke. Biz sahip olduğumuz bütün değerleri  korumamız gerekiyor. Önce sevmeliyiz sonra korumalıyız. Benim size bir abi tavsiyem arkadaşlarınızı sevin, okulunuzu sevin, ülkenizi sevin, ilinizi sevin ve bunlar  için mutlaka çalışın ve çalışın. Ve hepsinden önemlisi bütün bu bilgi birikimine sahip olmak için mutlaka çok okuyun, çok okuyun ve çok okuyun.”

Son olarak kürsüye davet edilen İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öncelikle sizin ve hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Biz eğitim sürecine, eğitim sınıf dışında başlar anlayışıyla bakıyoruz. Değerli çocuklar, eğitim dediğimiz kısım, dimağlarınızda yer eden unutulmayacak anılar bırakabilen ve ileride bugünden yarına uzanan hayal ve hedef oluşturabilen etkinliklerin belki de oluşumuyla ilerleyen bir süreç. Bugün sizin için unutulmayacak bir gün olacak. Sizi önemsemek yarınlarımızı önemsemek. Muğla’mız için bugün çok önemli kararlar almanızı diliyorum.”

Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan Başkan ve Başkan Yardımcıları divanda yerini aldı. Meclis Başkanı Mustafa Taşkıran, Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Demirtaş, Meclis Başkan Yardımcıları Nisa Göksal ve Derin Düzkesen toplantıyı açtı. ‘Yeşil Dönüşüm ile ilgili Muğla’da Nasıl Bir Proje Tasarlardınız?’ konulu gündem maddesinde oldukça yaratıcı fikirler sunuldu.

Etkinlik kapsamında Atölyede Sanat Var eğitmeni Gülsüm Sarı tarafından çocuklara kısa bir resim atölyesi düzenlendi ve oluşturulan resimler meclis toplantı salonunda sergilendi.

Çocuk Meclisinin sona ermesinin ardından, MUTSO 20’nci olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, katılımcıların görüş ve önerileri alınarak sona erdi.

 

49

Haber görselleri