MESLEK KOMİTELERİ YENİ DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADI


Oda organ seçimlerinin ardından göreve gelen MUTSO Meslek Komiteleri Başkanları, Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu  Başkanı öncülüğünde düzenlenen bir toplantıyla bir araya geldi. Meslek Komite Başkanlarının, Oda çalışmaları ile  görev ve sorumluluklar hakkında bilgilendirildikleri toplantıda, önümüzdeki dört yıllık görev süreci kapsamında sektörlerine yönelik bir iş planı oluşturulması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meslek Komite Başkanları 27 Eylül Perşembe günü düzenlenen müşterek toplantı ile bir araya geldi. Meclis Başkanı H. Koray Özcan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan’ın öncülüğünde, 17 Meslek Komitesi Başkanının katılımıyla gerçekleştirilen toplantı oldukça verimli geçti.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma gerçekleştiren Meclis Başkanı H. Koray Özcan,Göreve geldiğimizden bu yana belli bir süreyi geride bıraktık. Bu sürede bazı komitelerimiz toplantılarını gerçekleştirerek çalışmalarına başladı. Göreve gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederim. Sizlerden ricam, sektörlerinize yönelik çalışmalarınıza ağırlık vermeniz. Bizler; Oda ve Borsalar olarak ilimiz ekonomisinin geliştirilip yaşayanların refah seviyesinin yükseltilmesi için gönüllü çalışanlarız. Makamlarımız ve aldığımız bu görevler geçici. Hepimizin ortak değeri ise Muğla. Amacımız, Muğla ve ülke ekonomimiz için üreten sektörlerimize, üyelerimize ve esnafımıza faydalı hizmetler sunmak. Onların sorunlarını ve taleplerini değerlendirip, ilgili kuruluşlara aktarmak. Üyelerimizin sorunlarına birlikte çözüm aramak ve Muğla genelinde üretim ve üretimden dolayı istihdamı arttırmak adına; meslek komitelerimizin çalışmalarına ve paydaşlarımızla işbirliği içinde ortaya koyduğumuz çalışmalarımıza ayrı bir önem verdiğimizi hatırlatmak isterim. Muğla’mız ticaret ve turizme dayalı orta ölçekli sanayisi ile ülkemiz ekonomisine en büyük katkıda bulunan iller arasındadır. Üretime önem veriyoruz ve destek istiyoruz.” dedi.

Meslek Komite Başkanlarının kendilerini ve sektörlerini tanıtmalarının ardından, MUTSO Genel Sekreteri Mehmet Çüçen, Meslek Komitelerinin yetki ve sorumlulukları ile beklentileri konu alan bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum esnasında katkıda bulunan Meclis Başkanı Özcan, şunları kaydetti: “Komite Başkanlarından bu dönem yıllık planlarını oluşturmalarını talep ediyoruz. Odanın maddi ve manevi olarak Meslek Komitelerine oldukça yoğun bir desteği var. Salonlarımızla, danışman hocalarımızla, lojistik, proje ve eğitim desteğimizle yanınızdayız. Oda’nın bütün kapıları Meslek Komitelerimize her daim açık. Siz yeter ki bu konuda adımlar atmaya açık olun. Biz topyekûn komitelerimizin arkasında olacağız. Komiteler çalışmalıdır, Meclis üretmelidir, Yönetim Kurulu uygulamalıdır. Komiteler ne kadar çalışır, üretirse bu Oda o kadar başarılı olacaktır. Bu nedenle Komitelerimiz çok önemlidir. Sizden ricam çalışmalarınızı bu disiplin ve bu  heyecanla sürdürmeniz.”

Meclis Başkanı Özcan’ın açıklamalarının ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, uzun yıllardır Oda’nın farklı organlarında görev yaptığına dikkat çekerek, “İlk defa bir Meclis Başkanımız, tüm Meslek Komite Başkanlarımızı bir araya getirerek hem tanışmalarını hem de yetki ve sorumluluklarını içeren böyle bir toplantıya öncülük yaptı. Kendisine hepinizin huzurunda teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Sonrasında, son günlerde tüm sektörleri yakından ilgilendiren il ve ülke ekonomisindeki gelişmeler hakkında görüşlerini aktaran başkan Ercan,  “Krizin derinliğini hepimiz biliyoruz. Ancak önemli olan bazı hususlar var ki toplum olarak öncelikle felaket tellallığı yapmamalıyız. Paranın piyasada dönmesini sağlamalıyız. Ve bu süreçte mümkün olduğunca işçi çıkartmamaya özen göstermeliyiz. Ülke olarak üretimden uzak kalmadan üretim ve ihracat odaklı çalışma ve planlamalarla yürümeliyiz. Üreticinin, sanayicinin yanında olmak durumundayız. Üretimde ithalatın yüzde 69 oranın çok daha aşağılara çekilme mecburiyetine vurgu yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Sonrasında, Meslek Komite Başkanlarının yapılmakta olan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında soru ve görüşlerini tartıştıkları toplantı, kısa vadeli çalışmalar hususunda görüş birliğine varıldı. Meclis Başkanı Özcan, Meslek Komite Başkanlarından, 3 Ekim Çarşamba gününe kadar toplantılarını gerçekleştirerek, içinde bulunulan ekonomik sürecin sektörlere yansımasını içeren bir rapor oluşturmalarını, bu raporların gerekli inceleme ve değerlendirmenin ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne iletileceğini ifade etti.

839

Haber görselleri