MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE HIZLI DESTEK PROGRAMI ANLATILDI


KOSGEB ve MUTSO iş birliğinde Mikro ve Küçük İşletmeler için faizsiz kredi desteği ve programda yapılan değişikliklere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mikro ve Küçük İşletmeler için faizsiz kredi desteği ve programda yapılan değişikliklerin yayınlanmasının ardından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) iş birliğinde üyelere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  16 Şubat Çarşamba günü MUTSO hizmet binasında gerçekleştirilen toplantı aynı zamanda YouTube kanalı üzerinden de canlı olarak yayınlandı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan Covid-19 salgını kapsamında mikro ve küçük işletmelere KOSGEB tarafından istihdam performansına dayalı faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verileceğini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: “KOSGEB Uzmanı Berkay Çetin Oral,  mikro ve küçük işletmeler için faizsiz kredi desteği ve programda yapılan değişiklikler hakkında sizleri bilgilendirecektir. Sorularınızı ve taleplerinizi lütfen uzmanımıza iletin. Siz değerli üyelerimizin, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda ticari hayatlarına katkı sağlayacak her türlü çalışma bizler için çok kıymetli.  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerden ricamız, işletmeleriniz ya da sektörünüzün ihtiyacına yönelik eğitim talepleriniz bizlere iletmeniz. Her türlü iletişim kanalımızla taleplerinizi almaya ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirmeye hazırız.  Odamız üye eğitimleri konusunda oldukça başarılı bir ivmeye sahip. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yüz yüze eğitimlere ara vermiş olsak da biz burada görevimizin başında hizmete hazırız.  Sizler talep edin bizler gerekli tüm süreci yönetelim. İhtiyaçlarınıza çözüm bulalım.”

Başkan Ercan’ın konuşmasının ardından KOSGEB Uzmanı Berkay Çetin Oral mikro ve küçük işletmeler için faizsiz kredi desteği ve programda yapılan değişiklikler, başvuru şartları, destek türü, üst limiti ve ödeme şartları, başvuru işlemleri ve uygulama iş akışı hakkında bir sunum yaptı.

Toplantı soru ve cevapların ardından sona erdi.

540

Haber görselleri