PAYDAŞ ZİYARETLERİ SÜRÜYOR


MUTSO heyeti, geçtiğimiz günlerde yeni görevlerine atanan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcıları Miraç Cin ve Ali Çorlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Öcal, Yusuf Kayacık, Mehmet Dişcigil, Mehmet Çahan ile Selma Ünal’ın aralarında bulunduğu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) heyeti, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi ziyaret etti.

MUTSO heyeti ilk olarak, geçtiğimiz hafta içi göreve atanan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

1884 yılında kurulmuş olan Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının 8 ilçeye hizmet veren köklü bir kuruluş olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak, diğer Odalar ve sivil toplum kuruluşları ile şehrin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muğla ekonomisinin tarım, turizm ve madencilik sektörleri dışında dördüncü sac ayağı olan üniversitemiz ile olan çalışma ve projeleri önemsiyor, sizlere yeni görevinizde başarılar diliyoruz.” dedi.

Üniversite bünyesinde Muğla ile etkileşimde olacak pek çok projelerinin olduğuna vurgu yapan Rektör Çiçek, “Projeler sadece kampüs içinde sosyal bilimlerde değil, direk bu bölgenin gelişimine, katma değerine yönelik olacak. Muğla’nın bir marka şehir olmasına yönelik çalışmaları zaman içerisinde sizlerle paylaşacağız. Hız bizim için son derece önemli. Bu kapsamda sizlerle yapılacak çalışmaları önemsiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Rektör Çiçek’in açıklamaları ve çalışmaları süren projeleri hakkında paylaşımlarının ardından söz alan Meclis Başkanı H. Koray Özcan şunları kaydetti: “Bahsettiğiniz gibi üniversitenin Muğla ile barışması hem sosyal anlamda hem ticarete dokunması anlamında bizler için çok önemli. Çünkü ticareti geldiği noktada bilimden ayrı düşünmek pek mümkün olmuyor. Bizim özellikle MUTSO Akademi kanalıyla üniversitemiz ile çok yakın bir ilişkimiz var. Sizin enerjiniz hepimizi mutlu etti. Sizin hızınıza paralel hareket etmek ve şehrin gelişimine yönelik çalışmalara destek vermeyi sürdürmek istiyoruz.”

MUTSO heyeti, Rektör Çiçek’in ardından İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan Meclis Başkanı H. Koray Özcan, “Öncelikle ilimize hoş geldiniz. Bizler her ne kadar 13 yıldır Oda bünyesinde hizmetlerimizi sürdürsek de, yeniden yapılanmış yeni bir yönetimiz. Muğla’nın bütün paydaşlarıyla ortak çalışmayı çok istiyoruz. Önümüzdeki süreçte de ortak projelerde sizlerle birlikte çalışmak niyeti ve hedefindeyiz. Muğla’daki yeni görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.

Şuanda Türkiye’deki iki kadın Milli Eğitim Müdüründen biri olan Pervin Töre, MUTSO heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek şunları kaydetti: “Muğla’nın sorunlarını ve eksiklerini biliyorum. Şimdiye kadar emeği geçen müdürlerimize teşekkür ediyorum. Biz Muğla’yı hak ettiği yere, tüm ekibimle ve sizlerle beraber çıkartmak; Muğla’da eğitimin kalitesini yükseltmek istiyoruz.”

Töre sonrasında, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hayata geçirilmesi planlanan projelere yönelik çalışmalar ve liselere geçiş sistemindeki sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

748