STRATEJİK HEDEF DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


MUTSO Meclisi, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanlarının katılımıyla aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) aylık olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında 24 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen toplantıda Meclis Üyeleri ve Meslek Komite Başkanları yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Özcan, bir önceki Meclis toplantısından bu yana ilimizde ve ülkemizde meydana gelen önemli olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Özcan şunları kaydetti: “Bereket Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Yatağan Termik Santralinde, geçtiğimiz hafta bir iş kazası meydana geldi. İki işçimiz yaşamlarını yitirdiler. Dokuz tane de yaralımız vardı. Buradan, hayatını kaybeden Seray Şimşek ve Sezgin Kılıç’ı bir kez daha rahmetle anıyor ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu ilimiz ve ülkemiz adına son derece üzücü bir olaydır. Dileğimiz bir daha böyle acıların yaşanmamasıdır. Tabi sevindirici şeyler de yaşadık. Acarlar A.Ş. geçen senelerde olduğu gibi bu yılda Muğla’nın gururu oldu. Fortune Türkiye Dergisinin en büyük 500 şirketi sıralamasında 334’üncü sıraya yükseldi. Bu hem Odamız adına hem ilimiz adına son derece onur verici bir başarıydı. Kendilerini kutluyoruz. Yine önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Üyemiz Sayın Bülent Karakuş, Odalar ve Borsalar Birliğinin Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. Tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.”

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle basın emekçilerinin gününü de kutlayan Başkan Özcan  son olarak 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçilerinin sonuçlarına değindi. Başkan Özcan: “Bildiğiniz gibi Türkiye ilk defa yeni bir idare sisteme geçti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Seçimleri tamamladık. Sonuçların ve yeni sistemin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Oda olarak bu değişiklikleri yakından takip edip, iş dünyasıyla bu gelişmeleri paylaşacağımızı da bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Meclise hitabının ardından Kalite Yönetim Sistemi ve Akreditasyon Danışmanı Önder Aydın’ı kürsüye davet etti. Danışman Önder Aydın, Meclis Üyelerine ve Meslek Komite Başkanlarına yasal yükümlülükler ve stratejik hedeflere yönelik oryantasyon eğitimi verdi.

Eğitimin ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından Muğla Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı, Ata Sanayi Sitesi Kurucusu/Başkanı  Ayhan Çay, Muğla Ata Sanayi Sitesine üyeliklere yönelik açıklamalarda bulundu. Toplantı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer’in aylık faaliyetleri sunumunun ardından sona erdi.

740