MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM DANIŞMANI SEVİYE 4- SEVİYE 5 SINAVLARI HK.

Odamız, TOBB MEYBEM işbirliğinde Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve  Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavlarını düzenleyecektir. Sınavların 7-10.02.2022 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Sınav başvuruları 03.02.2022 Perşembe günü saat:15.00’a kadar Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılabilecektir.

BİLGİLENDİRME

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesi sınavlarına AB Hibe desteği getirilmiştir.

AB Hibe kapsamında adayın sınava girmesi ve başarılı olması durumunda yatırmış olduğu sınav ücreti adaya iade edilecektir. Sınavda başarılı olan kişilerden 250 TL belge ücreti ayrıca tahsil edilecektir. Belge ücreti hibe kapsamında değildir.

AB Hibe desteği için gerekli olan işlemler:

• Adayın sınav ve belgelendirme başvurusunun alınması (Adaydan alınan başvuru evraklarına ek olarak AB Hibe başvuru formu alınacaktır.)
  • Adayın iade alabilmesi için AB Hibe başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurması ve ıslak imzalı olarak bize ulaştırılması gerekmektedir.
  • Aday başvuru yaptığı tarih itibari ile 1 yıl içerisinde 3 defa ücretsizolarak sınava girme hakkı bulunmaktadır.
  • MYK tarafından belge masraf karşılığı olarak belirlenen tutar hibe kapsamında karşılanmamaktadır (2022 yılı için 250,00 TL)
  • Aday AB Hibeden sadece TC vatandaşları yararlanabilir.
  • Aday AB Hibe desteğinden aşağıda yer alan mesleklerden 1 tanesinden 1 defa yararlanabilir.
  • Sınav ve belgelendirme ücretinin AB Hibe hesabımıza ödenmesi gerekmektedir. AB Hibe hesabımız aşağıda yer almaktadır.  (Adayın teşvik hesabımıza kesinlikle ödeme yapmaması gerekmektedir.)
  • Sınav ve belgelendirme ücretini adayın kendisine ait IBAN dan MEYBEM in hesabına ödemesi

Sınavların 7-10.02.2022 haftası gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. TOBB MEYBEM işbirliğinde düzenlenecek sınavlara başvurmak isteyen kişilerin Başvuru Formu ile birlikte aşağıda yer alan evrakları en geç 3.02.2022  tarihi saat 15.00’a  kadar Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na ulaştırması gerekmektedir.

SINAV BAŞVURUSU İÇİN GEREKEN EVRAKLAR NELERDİR?

1 Sınav Başvuru Formu (Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Sev.4
/Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu – Sev.5)
2 Aday Hibe Başvuru Formu
3 Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
4 İki adet Vesikalık fotoğraf
5 Ödeme Dekontu

Firma Çalışanları Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı – Seviye 4:  700 TL
Firma Yetkilileri: Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu – Seviye 5:  750 TL

ÖDEMELER NEREYE YAPILACAK?

Hesap Bilgileri:

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (AB HİBE HESABI)

İŞBANKASI AKAY ŞUBESİ / IBAN: TR49 0006 4000 0014 2011 1806 84

Lütfen Ücretleri Yatırırken, Ad-Soyad, TC Kimlik No, Başvuru Yapılan İl ve Sınav Adını Dekontun Açıklama Kısmına Yazınız.

ÖNEMLİ NOT: LİSE MEZUNİYETİ ŞARTI

1. 15.08.2020 tarihinden önce ikinci el otomobil satışına ilişkin gelir veya kurumlar vergisi veya ilgili oda kaydını ibraz eden kişiler için lise mezuniyeti şartı aranmayacaktır.
  2. 15.08.2020 tarihten sonra faaliyete geçecek işletmeler veya oda kaydı/gelir vergisi kaydını ibraz edemeyenlerin en az lise mezunu olması gerekmektedir.

Bu itibarla 01.09.2020 tarihinden itibaren Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) sınavlarında, ikinci el otomobil satışına ilişkin faaliyetlerle iştigal edildiğine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi veya ilgili oda kaydını ibraz edemeyenler için lise diploması sınav giriş şartı olarak uygulanacaktır.

Ek: Sınav Başvuru Formu (Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4/ Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5

Hibe Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

Detaylı Bilgi İçin;

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası