İEF’NİN ONUR KONUĞU MUĞLA OLDU


Bu yıl 86’ncısı düzenlenen ve Muğla ilinin onur konuğu olarak yer aldığı İzmir Enternasyonel Fuarı, ziyaretçi akınına uğradı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Coğrafi İşaret başvurusunda bulunduğu ürünlerle katıldığı fuarda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Türkiye’nin fuarcılık anlamında merkezi olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) bu yıl İnovasyon Enerji teması ile görkemli bir açılışla 86’ıncı kez kapılarını açtı. Fuarın partner ülkesi Rusya, onur konuğu il Muğla olurken, katılım Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildi. Muğla’nın alternatif turizmine katkı sağlamak adına fuar katılımlarına itina eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Coğrafi İşaret başvurusunda bulunduğu yöresel ürünler, Yörük Köyü ve Karia Yolu Projeleriyle fuarda yerini aldı.

İzmir Kültürpark’ta 18-27 Ağustos tarihleri arasında 10 gün süren fuarda, MUTSO standı vatandaşlardan olduğu kadar protokolden de oldukça yoğun ilgi gördü. Fuar süresince ziyaretçilere Muğla Saraylısı ve Muğla Tarhanası ikram edildi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; “Bugün bizim düğün günümüz, bayramımız. Hem mutlu, hem de çok gururluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla doğmuş bir eser olan gözbebeğimiz fuarımızla tam 86. kez buluşuyoruz. Çok sevdiğimiz eski bir dosta yeniden kavuşmak, ona sımsıkı sarılmak, hasret gidermek gibi, her fuar açılışı bize ayrı bir heyecan veriyor. Bugün dünyanın farklı ülkelerinden gelen çok değerli konuklarımıza seslenmek istiyorum; Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ düsturunu en iyi anlayan ve benimseyen bir kenttesiniz. Toprakları hoşgörüyle yoğrulmuş, genlerinde barış, dostluk, özgürlük ve demokrasi olan, güler yüzlü insanların şehri İzmir’desiniz. 86 yıldır farklı temalarla toplanan bu fuar her şeyden önce kardeşliktir. Ulusların kucaklaşması ve kaynaşmasıdır. Bu yıl ki partner ülkemiz müthiş kültürel ve tarihi alt yapıya sahip, edebiyat, sanat, bilimde çok değerli isimler yetiştirmiş, imparatorluk kurmuş sayılı ülkelerden olan Rusya. Onur konuğumuz il ise Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri olan, turizm denince, Güleryüz denince, aydınlık denince akla gelen şehir Muğla. Bu açıdan İzmir fuarına çok yakışan bir kent Muğla. Muğlalı dostlarımıza hoş geldiniz diyorum.” dedi.

975

Haber görselleri