GENÇ GİRİŞİMCİLERDEN GİRİŞİMCİLİK ÇALIŞTAYI


TOBB Muğla GGK, il kurulunun katılımıyla Girişimcilik Çalıştayı düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi Girişimcilik Çalıştayı gerçekleştirdi.

MUTSO ev sahipliğinde 25 Nisan Perşembe günü yapılan çalıştaya MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, GGK İl İcra Komitesi Başkanı Berke Altınsoy, Muğla Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Erkin Alpözen başta olmak üzere, icra komitesi üyeleri il kurul üyeleri ve üniversite öğrencileri katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan: “İl Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarımız kendi faaliyet alanlarında çalışmalarını sürdürüyor. Odamız asli görevlerinin yanında bir takım farklı sorumluluklara sahip. Ticarette yol almış insanlarımızın bir noktada yaşadığı yorgunluk ve yıpranmışlığa, genç zihinler ve fikirler dinamizm katıyor. Kurullarımızı bu noktada çok önemsiyoruz. Odamızın tüm imkanlarıyla sizlerin çalışma düşüncelerinize açık olduğunu ifade etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmasının ardından sahneye davet edilen TEKNOPARK’ta faaliyet gösteren FreshSens CEO’su Cem Ayyıldız katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

Ayyıldız firmasının yapısı, kuruluş süreci, dönüm noktaları, bir girişimde bulunmak için sahip olunması gereken özellikler ve dikkat edilmesi gereken hususlar, Türkiye’de ve Avrupa’da girişimciliğin avantajları ve dezavatajları, kuruluş aşamasında hibe, destek ve melek yatırımcıların yeri ve önemi konularında bilgi paylaşımında bulundu.

Sunumun ardından il genelindeki Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Berke Altınsoy, icra komitesi olarak göreve geldikleri günden bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin bilgilendirmede bulundu. Yapılması planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Altınsoy, kurul üyelerinin çalışmalara katkısını arttırmak adına görüş alışverişinin etkin bir şekilde sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.

46