MUTSO AKREDİTASYON DENETİMİNE HAZIR


TOBB akreditasyon sistemi geliştirme çalışmaları kapsamında iyileştirme ziyareti gerçekleştirildi. Türk Loydu Baş Denetçisi İlker Gür tarafından yapılan iyileştirme ziyaretinde MUTSO’nun tüm hizmet faaliyetleri ve kalite dokümantasyon sistemi incelendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) akreditasyon sistemi kapsamında geliştirme çalışmaları sürüyor. TOBB Akreditasyon Sistemi Uzmanı, Türk Loydu Baş Denetçisi İlker Gür, 2013 yılından bu yana A sınıfı Akredite Oda olarak faaliyetlerini yürüten Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’ya bir geliştirme ziyareti düzenledi.

20 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen ve tüm gün süren denetim, MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Genel Sekreter Mehmet Çüçen ve Hizmet Birim sorumlularının da katıldığı açılış toplantısı ile başladı.

TOBB tarafından yürütülmekte olan Akreditasyon Sistemi geliştirme ziyaretlerinin amacını, Oda/Borsaların kapasite artırımına yönelik çalışmaların ve kaliteli hizmet anlayışıyla yürüttükleri faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve akreditasyon sisteminde yer alan Oda/Borsalara yerinde eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulması olarak açıklayan Gür, MUTSO’nun  tüm hizmet faaliyetlerini ve kalite dokümantasyon sistemini inceledi. Ziyaretin sonunda, MUTSO’nun, Akreditasyon Standardı Politika Temsil, İş Geliştirme ve Eğitim, Kalite Yönetimi, Bilgi Danışmanlık ve Destek maddelerindeki faaliyetlerin birçok il Oda/Borsası ile kıyaslandığında önemli ölçüde başarılı olduğunu belirten Gür, tespit edilen iyileştirme çalışmalarının ise Kasım-Aralık aylarında gerçekleştirilecek olan Akreditasyon Belgesi Yenileme Denetimine kadar tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.

1366

Haber görselleri