MUTSO TSE DENETİMİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI


MUTSO ISO 9001:2015 versiyon geçiş denetiminin sonucunda Kalite Yönetim Sistemi Belgesini yenileyerek başarısını perçinledi.

 Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Belgelendirme Merkezi ile 28-29 Mart tarihleri arasında ISO 9001:2015 versiyon geçiş denetimini gerçekleştirdi. Denetimin açılış toplantısı 28 Mart Çarşamba günü, TSE İzmir Bölge Müdürlüğü Baş Tetkikçisi Teyfik Bıyıklı, Tetkikçi Nihal Avcı, MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Genel Sekreter Mehmet Çüçen, Genel Sekreter Yardımcısı Elvan Kocagöz, Kalite Sistem Yöneticisi Emre Günel, Kalite Sistem Sorumlusu Burcu Öztürk ve birim sorumlarının katılımıyla başladı.

Açılış toplantısında üyeye en iyi hizmeti vermek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında meclis ve yönetimin haricinde personele de çok büyük görev ve sorumluluk düştüğünü belirten Dişcigil: “Odamız personeli gerçekten bu konuda özveriyle çalışıyor. Bu tür denetimlerin yapılan çalışmaların hepsini görmek için  bir sonuç raporu olduğunu ve kendimizi değerlendirme fırsatı bulduğumuzu düşünüyor, başarılı bir denetim olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Baş Tetkikçi Teyfik Bıyıklı ve Tetkikçi Nihal Avcı’nın yer aldığı TSE denetim ekibi 2 gün boyunca MUTSO kalite ekibi ile birlikte Odanın 9001:2015 Standart kriterlerine uygunluğunu inceledi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminden başlanarak, tüm birimleri ve kurumsal altyapısı tetkik edildi. Denetimin ilk günü yapılan tetkiklerin akabinde Baş Tetkikçi Teyfik Bıyık tarafından Oda personeline ‘İletişiyor Muyuz? Yoksa İtişiyor Muyuz?’ konulu iletişim teknikleri anlatan bir eğitim gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısında denetimin başarıyla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş: “Bu tip denetimleri kendimizi geliştirmemizde fırsat olarak görüyoruz. Denetimler sonucunda iyileştirmeler yaparak hizmet kalitemizi arttırıyoruz. Şuan başladığımız zamandan çok daha iyi durumdayız. Kalite Sistemini aynı etkinlikte yürüterek üyelerimize daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Denetim sonucunda başarılı bir şekilde TSE ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini yenileyen MUTSO kalitede başarısını tekrar kanıtlamış oldu.

1428

Haber görselleri