SAİK Sigortacıları Bilgilendirdi


SAİK Yönetimi MUTSO ev sahipliğinde, sektör temsilcileri ile bir araya geldi. SAİK çalışmaları, yönetmelikteki değişiklikler ve sektörün sorunları görüşüldü.

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Yönetimi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Toplantı Salonunda bir istişare toplantısı düzenledi. 17 Mart Perşembe günü, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, SAİK Başkanı Hüseyin Kasap, Başkan Yardımcısı Süleyman Özer, Bölge Sorumlusu Adnan Çelik ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan başta olmak üzere sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Başkanı Karakuş şunları kaydetti: “Sektördeki yeniliklerin, piyasadaki değişen koşulların, sektöre ilişkin sorunların ve icra kurulunun görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlere TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım ve SAİK Daimi Üyesi Sayın Ender Yorgancılar’ın sık sık kullandığı bir sözü hatırlatmak istiyorum: ‘İstişare Eden Yanılmaz.’ TOBB’un da sektörlere ilişkin çalışmalarında çıkış noktasını oluşturan bu söz aslında sigortacılık sektöründe de nereden nereye gelindiğini gözler önüne seriyor. Bundan yaklaşık 10 yıl önce ülkemizde kaç sigorta acentesi olduğunu dahi bilmiyorduk. Hiçbir mesleki kural, disiplin mekanizması yoktu. Ancak, 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu ile önemli bir başarı elde edildi. Diğer sektörlere model olan bir yapı kurulup; bir mesleğin nasıl kayıt altına alınacağı, mesleki disiplinin ve mesleki eğitimin nasıl en iyi şekilde sağlanacağı ortaya konuldu. TOBB, Hazine Müsteşarlığımız ve Acenteler olarak birliğimiz çatısı altında kurulan ve bu mekanizmanın örnek teşkil etmesini sağlayan icra komitesi üyelerine ve siz değerli sektör temsilcilerine teşekkürlerimi iletiyorum.”

Başkan Karakuş’un ardından SAİK Başkan Yardımcı Süleyman Özer kürsüye gelerek sektör temsilcilerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda sigorta acenteleri yönetmeliğindeki son değişikliklere değinen Özer, sektöre ilişkin ‘Önceki yıllarda işleyişler nasıldı, değişikliklerle gelen işleyiş nasıl?’ sorularını karşılaştırmalı olarak yanıtladı.

Başkan Yardımcısı Özer’in ardından kürsüye gelen SAİK Başkanı Hüseyin Kasap ise, İcra Komitesinin görevlerine değindi. Başkan Kasap, göreve geldikleri günden bugüne gerçekleştirdikleri çalışma ve getirdikleri yeniliklere ilişkin olarak da sektör temsilcilerine bilgi verdi.

950