SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINA ZİYARET

Muğla heyeti, MUTSO’nun Islah OSB çalışmaları kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ziyaret etti.

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Muğla Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dişcigil, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, Şehir Bölge Planlamacısı Ali Özden Gürbüz, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ziyaret etti. 7 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen ziyarette, MUTSO’nun Islah OSB çalışmaları kapsamında Muğla ilinde Yatağan, Kavaklıdere ve Menteşe ilçesi Bayır bölgesi olmak üzere 3 alanda kurulması planlanan Islah Organize Sanayi Bölgesi hakkında görüşüldü.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan, Islah OSB çalışmalarının Muğla ilinin sanayisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Mevcut sanayi alanlarının ıslahı ile birlikte OSB bölgesinde yer alabilecek sanayicilerimizi ciddi devlet teşviklerinden faydalandırarak rekabet gücünü arttıracağız. Ayrıca, bölgede yer alması planlanan düzenli sanayi bölgeleri, bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yol göstererek bölgenin uzun vadede istihdamına katkı sağlayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Desteklerinin tam olduğu belirten Bakan Yardımcısı Büyükdede, projenin hazırlanıp başkanlıklarına verilmesi konusunda gereğinin yapılmasını söyledi. Proje üzerine bakanlık bürokratları ile Muğla’dan gelen heyet teknik çalışmalar gerçekleştirdi.