TOBB'dan MEYBEM Bilgilendirme Eğitimi


Mayıs ayında yürürlüğe girecek olan 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu kapsamında çalışmaları başlatan ve MEYBEM’i kuran TOBB, Odalara bilgilendirme eğitimi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen düzenleme ile ilk etapta 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi olmayanların çalışamayacağı uygulama 25 Mayıs’ta yürürlüğe girecek. Bu kapsamda çalışmaları başlatan ve Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM)’nin kurulmasını sağlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 12 alanda Mesleki Yeterlilik Kurumundan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisi aldı.

Bu kapsamda çalışmaları başlatan TOBB, 28 Ocak Perşembe günü Odaların Eğitim ve MEYBEM sorumlularını bir araya getirdi. Gerçekleştirilen MEYBEM Bilgilendirme Eğitimine, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) adına Eğitim Birim Sorumlusu Seher Taner Akgün katıldı.

TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz’ün açılış konuşması ile başlayan eğitimde, odaların MEYBEM sorumlularına Ulusal Yeterlilik Sistemi ve MEYBEM’in Faaliyetleri hakkında bilgiler verilerek, mesleki yeterlilik konusundaki destek ve teşvikler anlatıldı.

Etkin bir sınav ve belgelendirme yönteminin Türkiye’de yerleştirilmesinin önemine değinen Saraçöz, “Biz de bu önemin bilincinde olarak hareket ettik. İş kazalarının önlenmesi, tehlikeli sektörlerde çalışanların niteliğinin yükseltilmesi amacıyla MEYBEM’i kurduk.” ifadelerine yer verdi.

MEYBEM tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şu şekilde: “Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4, Ahşap Kalıpçı Seviye 3, Betonarme Demircisi Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3, CNC Programcısı Seviye 4, CNC Programcısı Seviye 5, Metal Sac İşlemeci Seviye 3, Metal Sac İşlemeci Seviye 4” şeklinde sıralandı.

1001