SAĞLIK TURİZMİNDE KURUMSAL KAPASİTE ARTIRMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Muğla Valiliği, GEKA, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile MUTSO iş birliğinde Sağlık Turizminde Kurumsal Kapasite Artırma Eğitimi düzenlendi.

Muğla’da sağlık turizmi potansiyelinin arttırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması, Muğla ilinin sağlık turizminde küresel bir marka şehir olması vizyonu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Muğla Valiliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü,  Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) iş birliğinde Sağlık Turizminde Kurumsal Kapasite Artırma Eğitimi düzenlendi. 7-8 Mayıs tarihlerinde MUTSO ev sahipliğinde düzenlenen eğitime MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim,  Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Doruk Alp, akredite olmuş sağlık tesisleri, akademik çalışma yürütenler ile kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladı.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş şu ifadelere yer verdi: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, 17 Meslek Komitemizin değerli çalışmalarıyla, ilimizin sektörel, ekonomik ve sosyo kültürel gelişimine katkı sunmak adına pek çok farklı alanda çalışmalar yürütüyoruz. Sağlık sektörünü bünyesinde barındıran 2’nci Meslek Komitemizin önerileri ile yaklaşık 2 yıl önce, ilimizde sağlık turizminin ön plana çıkartılması amacıyla çalışmalara başladık. Uluslararası fuarlara katılım sağlayarak ilimizin bu konudaki potansiyelini ortaya koymayı amaçladık. Eğitimler ve seminerler düzenleyerek, sağlık tesislerimizin ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ almasının önemini ve yöntemini aktardık. Avrupa Türk Seyahat Acenteleri Birliği temsilcilerimizi ilimizde misafir ederek hem sağlık kuruluşlarımız ile bir araya getirdik hem de hastanelerimizi birlikte ziyaret ettik. Tüm bunları, deniz, kum, güneş tatili ile bilinen Muğla’mızın alternatif alanlarda da bilinirliğini arttırmak, hastane, doktor, ekipman ve medikal anlamda ilimizin avantajlarını ortaya koymak, sağlık hizmeti için Muğla’ya gelen bir turistin beraberinde değerlendirebileceği alternatifleri göstermek amacıyla gerçekleştirdik. Çünkü Muğla bir turizm cenneti. Yalnızca deniziyle değil, doğasıyla, iklimiyle, tarihiyle, arkeolojisiyle, çeşitli spor dallarına olan müsaitliği ile gastronomisiyle, tarihin ilk tıp okulu kabul edilen Knidos’u ile pek çok değeri bünyesinde bulunduruyor. Bu değerlerin tanıtımının iyi yapılması hem iyi bir Muğla markası hem güçlü bir Muğla lobisi oluşturacaktır.”

Konuşmaların ardından Öğretim Görevlisi Tümay Mercan katılımcılara medikal turizmle ilgili genel bilgiler, medikal turizm pazarlaması ve stratejileri, medikal turizmin yasal çerçevesi ve risk yönetimi, medikal turizmde kalite standartları, medikal turizmin geleceği , medikal turizmdeki sorunlar-zorluklar ve dünyadan en iyi örnekler konularında bilgilendirmede bulundu.  İki gün süren eğitimin sonunda katılımcılara eğitim sertifikası verildi.

88

Haber görselleri