CREATE IN İZMİR: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Hub Projesi Ideathon ve Vaka Başvuruları

Sayın Üyemiz,

CREATE IN İZMİR: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Hub’ı Projesi tarafından Odamıza iletilen bilgiye göre; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında “CREATE IN İZMİR: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Hub’ı Projesi Ekim 2022 itibariyle çalışmalarına başlamıştır ve 30 ay sürecektir. Proje, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İEÜKREA) tarafından yürütülmektedir. Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir Vakfı ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ise projenin ortaklarıdır. Proje yenilikçi ve yaratıcı ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için yaratıcı ve kültürel, imalat ve turizm sektörleri arasında bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı amaçlamaktadır.

Hedefler

• Bir Dijital Yaratıcı Merkez kurmak, geliştirmek ve güçlendirmek,
  • Yaratıcı endüstrilerin üretim ve turizm sektörleriyle etkileşimini artıracak girişimciler için yenilikçi ürün geliştirme kapasitesinin iyileştirilmesi,
  • Dijital Yaratıcı Merkez ve Yaratıcı Girişimcilik Ekosisteminin teşvik edilmesi,
  • İzmir, Aydın, Denizli, Afyon, Uşak, Manisa, Kütahya ve Muğla dâhil olmak üzere tüm Ege Bölgesi’nde başta Dijital Oyun ve Dijital Sanatları destekleyen Bilişim/Yazılım, Tasarım, Sinema/Televizyon ve diğer yaratıcı endüstrilere odaklanan proje, ülkemizde yaratıcı endüstrilerin ve imalat sektörünün uluslararası gücünü artırmaya katkı sunmayı hedeflemektedir.

İmalat veya turizm sektöründe faaliyet gösteriyorsanız; Projenin hizmetlerinden faydalanmak yoluyla pazarlama iletişimi, marka geliştirme gibi temel konular kadar endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda/tekstil tasarım gibi tasarımın farklı kulvarları, video ve ses prodüksiyonu gibi niş alanlarda işletmelerinizi geliştirme imkanınız mümkün olacaktır. Kamu imajınızın ve markanızın geliştirilmesi için gerekli diğer birçok alanda hizmet veren şirketlerin listesine erişim yoluyla fayda sağlayabilirsiniz.

Şirketiniz yaratıcı sektöre aitse, Create in İzmir Dijital Hub ortamının sunacağı imkânlarla görünürlüğünü artıracağı ve hizmetlerini farklı sektörlerde ulusal ve uluslararası alanda geliştirme imkânı bulabileceği, ayrıca, proje süresince, düzenlenecek olan hackathonlar, ideathonlar ve kreatonlar, tasarım yarışması ve Expo’ya katılarak iyi fikirleri tanımasına ve ticarileştirme veya yatırım için bir fırsat bulması imkânına kavuşacağı ifade edilmiştir.

Proje kapsamında şehirlerinize, şirketlerinize özel vakalar toplanacak ve bu vakalardan yola çıkarak yaratıcı çözümler üretmek amacıyla Ideathon* etkinlikleri yapılacaktır. İlk Ideathon etkinliğinin Nisan ayı sonunda yapılması planlanmaktadır. (EK. 1 Özet Bilgi Metni dokümanından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.) Proje kapsamında yapılacak Ideathon etkinliğine katılmak isteyen imalat veya turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin 22Mart 2024 Cuma gününe kadar vakasını sunmasını ve aşağıdaki linkte verilen formu doldurmasını rica ederiz.

* Ideathon, insanların belirli bir duruma yaratıcı çözümler üretmek için bir araya geldiği yapılandırılmış bir etkinliktir.

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla,