2.EL OTO ALIM SATIM SINAVLARININ YENİSİ DÜZENLENDİ

MEYBEM işbirliğinde gerçekleştirilen Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu sınavlarına 39 kişi katıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) işbirliğinde organize edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarının, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti kapsamında düzenlenen sınavlarının yenisi gerçekleştirildi.

Üçüncüsü gerçekleştirilen Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınavı, 4-5 Mayıs tarihlerinde iki aşamalı olarak düzenlendi. MUTSO Hizmet Binası ve Kutay Motorlu Taşıtlarda teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı gerçekleştirilen sınavlara iki günde toplam 39 kişi katıldı.

Yetki Belgesi

• İkinci el ticareti, işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılabilir.
  • Yetki belgesi, işletmenin bulunduğu yerdeki ticaret il müdürlükleri tarafından Bilgi Sistemi üzerinden veriliyor.
  • 5 yıl geçerlidir.
  • Her işletme için ayrı ayrı düzenlenir ve devredilemez.
  • İşletmenin herkes tarafından görülebilen bir yerine asılır.

Yetki Belgesi Verilmesinde Aranan Şartlar

• İşyerlerinin fiziksel şartları taşıması,
  • Meslek Odasına kayıtlı olma,
  • Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olma,
  • 18 yaşını doldurma,
  • En az lise mezunu olma,
  • Mesleki yeterlilik belgesine sahip olma,
  • İflas etmemiş veya iflas etmiş olunsa bile itibarını yeniden kazanmış olma,
  • Konkordato ilan etmemiş olma,
  • Belirli suçlardan hüküm giymemiş olma.
  • Ayrıca ihtiyaç halinde Bakanlık, mesleki eğitim şartı getirebilecek.