AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI


Esnaf ve Sanatkarların piri Ahi Evran-ın yüce adı ve anısına her yıl düzenlenen Ahilik Haftası Kutlamaları başladı.

Her yıl Muğla Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Esnaf Odaları Birliği (ESOB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi (EKKK) işbirliğinde gerçekleştirilen Ahilik ve Ahilik Haftası kutlamaları 17 Eylül Salı günü başladı. Esnaf ve Sanatkarların piri Ahi Evran-ın yüce adı ve anısına bu yıl 32’ncisi düzenlenen etkinliklerin açılış programında Valiliğe ve Büyükşehir Belediyesine ziyaretler gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında, ilk olarak kutlama komitesi tarafından Cumhuriyet Anıtı Meydanına çelenk bırakıldı. Heyet ardından, Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Turgut Çelenkoğlu ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerin akabinde Ahilik Haftası Kutlama Programı çerçevesinde İnsan Hakları Parkında bir açılış etkinliği gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları ile başlayan törene, Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ile Turgut Çelenkoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş, Muğla ESOB Başkanı Şükrü Ayyıldız, EKKK Başkanı Azim Çetin, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, yılın ahisi seçilen Galip Çırakoğlu’na Özcan Dayan’a kaftan giydirme töreni gerçekleştirildi. Ahilik haftası kapsamında ödül almaya hak kazanan esnaflara plaketleri takdim edildi. MUTSO tarafından ödüle layık görülen isimler, pastacılık alanında sektörün önde gelen isimlerinden Memduh Şahbaz, Erol Çahan ve Süleyman Reyhan oldu.

Etkinlikler, meslek gösterileri, halk oyunları gösterileri ve ahilik pilavı/keşkek ikramlarıyla sürdü. Ahilik Haftası kapsamında 20 Eylül Cuma günü saat 14.00’te Muğla Küçük Sanayi Sitesi Cami yanında lokma ikramı yapılacaktır.

 

547

Haber görselleri