ARNAVUTLUK AVLONYA VALİSİ MUĞLA’YI ZİYARET ETTİ


Arnavutluk’un en önemli liman şehirleri arasında yer alan Avlonya Valisi Flamur Mamaj ve beraberindeki heyet, Muğla ziyaretleri kapsamında MUTSO’ya gelerek, iki şehir arasındaki ticari faaliyetlerin artması noktasında fikir alışverişinde bulundu. 

Balkan ülkesi Arnavutluk’un en önemli liman ve turizm şehirlerinden Avlonya Valisi Flamur Mamaj, Muğla Valisi Esengül Civelek’in ev sahipliğinde Muğla’ya geldi. 1 Ekim Salı günü gerçekleştirilen ziyarette Genel Koordinatör Dritan Halili, Kentsel Gelişim Birimi Başkanı Ervin Arapashi, Denetleme Birimi Uzmanı Lisjena Delilaj ile Finans ve Destek Servisleri Uzmanı Lorena Hysenaj hazır bulundu.

Muğla ziyaretleri kapsamında Muğla Valiliği ile İyi Niyet Protokolü imzalayan heyet, sonrasında kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. Bu kapsamda Muğla Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden Arnavutluk heyetini Meclis Başkanı H. Koray Özcan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri ağırladı.

Ziyaret esnasında MUTSO hakkında kısaca bilgi veren Meclis Başkanı H. Koray Özcan, işbirliğinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, “Valilikler arasında imzalanan bu iyi niyet protokolü  illerimizde ayrı ayrı katma değer yaratacak anlaşmalara öncülük sağlayacaktır. Böylece asırladır süre gelen dostluk ilişkilerine bir katkı daha sağlanmış olacaktır. Kardeş şehir ilan etmek tek başına bir şey ifade etmez. Ortak çalışma yapabilecek ortamı sağlamak son derece önemli. Sertörler bazında karşılıklı çıkarların sağlanıp adımların atılması gerekir. Zaman hızlı geçiyor. Faaliyete geçmek gerekiyor. Birlikteliği sağlarken ticareti kolaylaştıracak her türlü unsuru seferber etmeliyiz.  Bu kapsamda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler üzerime düşeni yapmaya hazırız. Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi noktasında çalışmalar yapacak bir ofis kurmaya hazırız. Ayrıca Muğla ile Arnavutluk arasında direk uçuşların sağlanması, artı değer sağlayacaktır.” dedi.

Avlonya Valisi Flamur Mamaj ise “Odanızın kapılarını bize açtığınız ve sıcak ev sahipliğiniz için teşekkür ederiz. Bu çalışma imza ile sınırlı kalmayacak. İşbirliğiniz ile sektörlerimizi karşılıklı olarak bir araya getirmemiz, pek çok alanda çalışma yapmamız gerekiyor. Elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerine yer verdi.

 

 

573

Haber görselleri