CHP’DEN SEKTÖRLERE ‘EKONOMİ BULUŞMASI’


Ekonomi Buluşmaları kapsamında Odamızı ziyaret eden CHP Heyeti, MUTSO ve MTB üyeleri ile bir araya gelerek, sektörel ekonomik sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) geçmiş dönem başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi, CHP Antalya Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Çetin Osman Budak başta olmak üzere, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan ve Burak Erbay, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve il yönetiminden oluşan bir heyet, CHP Ekonomi Buluşmaları kapsamında ilimizi ziyaret etti. Muğla’daki Sivil toplum Kuruluşlarına bir dizi ziyaretler gerçekleştiren heyet, 12 Eylül Çarşamba günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) üyeleri ve Muğla Ticaret Borsası (MTB) üyelerine yönelik MUTSO hizmet binasını ziyaret etti.

Öncelikle, ziyaretin amacını açıklayan İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’mizden iki milletvekili görevlendirildi. Birisi Antalya Milletvekilimiz Çetin Osman Budak, diğeri Elazığ Milletvekilimiz Gürsel Erol. Burayı ziyaret etmemizin temel amacı ekonomik krizin toplum üzerindeki etkilerini araştırmak, sizlerin ve esnafın üzerindeki etkilerini konuşmak. Sektör temsilcilerinin dertlerini ve ekonomik problemlerini paylaşmasının ardından Antalya milletvekilimiz sorularınızı cevaplayarak çözüm önerilerini paylaşacak.” dedi.

MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk ve Oda ve Borsa yönetim kurulu ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, açılış konuşmasını Meclis Başkanı H. Koray Özcan gerçekleştirdi. Milletvekili Çetin Osman Budak’ı ATSO Başkanlığı ve TOBB yönetim kurulu üyeliği görevleri nedeniyle çok uzun sürelerdir tanıdıklarının altını çizen Başkan Özcan, Sayın Budak’ı ve heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Sonrasında Oda yapısı ve faaliyetleri hakkında kısaca bilgi veren Başkan Özcan, ülkenin mevcuttaki ekonomik duruma yönelik şunları kaydetti: “Malumunuz üzerine ekonomik olarak çok inişli çıkışlı günlerden geçiyoruz. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz ve bizler, her sektöre hakim, her sektör ile iç içeyiz. Küresel arenaya baktığımızda bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin dünyadaki yaşanan hadiselerden soyutlanması mümkün değil. Ülke olarak geçmişten bu yana pek çok ekonomik krizi, buhranlı dönemleri atlatmış ve bunların belirtilerine ve etkilerine hakim bir toplumuz. Küresel arenadaki yaşanan hadiseler, bizim jeopolitik konumumuz maalesef bu krizi tetikliyor. Bunu basite alıp yerel ulusal diye düşünmemek lazım. Sıkıntılar, içsel sorunlarımızın yanında büyük oranda dış kaynaklıdır. Dünyanın dört bir yanında ekonomik politik siyasi iktidarsızlık söz konusu. Ama elbette en çok etkilenenler bizim gibi gelişmekte olan ülkeler. Bizler bu süreçte farklı sektörlerdeki üyelerimiz ile sık sık bir araya geliyoruz. Sorunları ve ihtiyaçları belirleyip çözüm önerileri ile TOBB’a iletiyoruz. Bu dönemde önerimiz, mevcut yatırımların korunması ve yeni büyük yatırımlara girmeden önce bu sürecin atlatılmasının beklenmesidir. Bu geçiş sürecinde dövizle borçlanılmaması konusunda da uyarılarda bulunuyoruz. Ayrıca ülkemizin hızla üretim ekonomisine geçiş yapması gerekmektedir.”

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan ise, yaşanan ekonomik süreçte gerçekleştirilen bu ziyaretin önemine işaret ederek, üyelerin sorularına yanıt alabileceklerine vurgu yaptı.

Son olarak söz alan MTB Başkanı Hurşit Öztürk ise ziyaret kapsamında temel konunun Muğla’nın ekonomik sorunlarının ele alınması ve Ankara’ya iletilmesi olduğunu söyleyerek, toplantının önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, tarım ve turizm sektörleri başta olmak üzere, faaliyet alanları doğrultusunda yaşadıkları ekonomik sorunları dile getirdi. MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Datça’dan turizm sektörü temsilcisi Selma Ünal ile Dalyan’dan turizm sektörü temsilcisi Denizhan Yılmazer, turizmde teşvikin genişletilmesi elektrik ve su ile ilgili harcamalarda indirim yapılması gerektiği konularına değinirlerken; Ortacalı işadamları MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şahin, üretim ekonomisine geçilmesi gerektiği konularına vurgu yaptılar. Farklı sektör temsilcilerinin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, kürsüye gelen Antalya Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Çetin Osman Budak, yaşanan bu sorunların nedenlerine ve çözümlerine yönelik atılması gereken adımları açıkladı. Budak sorulara yönelik yaptıkları açıklamaların ardından, son günlerde ülke genelinde yaşanan ekonomik sorunlar, bu sorunların iç ve dış kaynakları, çözüm yolları kapsamında bir sunum gerçekleştirdi.

1134

Haber görselleri