GİRİŞİMCİ KURULLARININ SEÇİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


TOBB bünyesinde faaliyet gösteren KGK ve GGK İcra Komitesi için seçimler gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren İl Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulları, İcra Komitesi için seçimlerini gerçekleştirildi.

MUTSO ev sahipliğinde 27 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen seçimlerde, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu ve  TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri oy kullandılar. İl İcra Komitesi için MUTSO’ya ait beşer kontenjan bulunan seçimlerde, Genç Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi için, asil üye olarak Mehmet Yapıcı, Zafer Çeliköz, Berke Altınsoy, Ayla Özsan ve Dinç Dişcigil seçilirken  Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi için asil üye olarak Mehtap Çahan, Pınar Canan  Topuz, Gülay Örmeci Güney, Gamze Yüksel, Aslı Karataş, yedek üye olarak Şebnem Ateş, Gülsün Çakmakçı seçildi.

Seçilen İcra Komitesi üyeleri, Muğla Ticaret Borsası, Bodrum Ticaret Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Marmaris Ticaret Odası ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen seçimlerde İcra Komitesine seçilen isimler ile birlikte, 7 Mart Perşembe gününden önce belirlenecek bir tarihte ilk toplantılarını gerçekleştirerek Başkan ve Başkan Yardımcılarını seçecekler.

Kurulların Amacı

TOBB GGK ve KGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu’nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik ve kadın girişimcilik konusunda temel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari kurullardır. GGK ve KGK, genç girişimcilere ve kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzerine kurulmuştur. Ülkemizdeki genç girişimci ve kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek kurulların başlıca görevleri arasındadır. TOBB Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurulları 81 ilde kurulmuştur.

824

Haber görselleri