MUĞLA MEGİB PROJESİNE HAZIRLANIYOR


MUTSO ve İŞKUR işbirliğinde yeni bir mesleki eğitim projesi hayata geçiyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği (MEGİB) Projesi kapsamında çalışmalar sürüyor.

MEGİB Projesi kapsamında Muğla Valisi Esengül Civelek himayesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü arasına yürütülen görüşmelerle yeni bir mesleki eğitim projesi hayata geçiriliyor.

MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli ve MUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Miraç Çin’in katılımıyla 12 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya ilişkin açıklama yapan Başkan Özcan, “Yurt dışında olması nedeni ile bu gün aramızda olamayan   Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa Ercan’ında katılımıyla yapılacak olan tanıtım toplantısı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Tanıtım toplantısıyla detaylı bilgilendirmenin yapılacağı bu proje ile işsizlere, mesleği olmayanlara ve bir mesleği olduğu halde yeni beceriler elde etmek isteyen vatandaşlara mesleki eğitim kursları açılacak. Böylece işsizlere meslek edindirilirken, işverenlere de istihdam teşviki sağlanacak ve kalifiye eleman ihtiyacı karşılanmış olacak.” dedi.

İŞKUR Müdürü İlyas Sarıyerli ise programın detaylarına değinerek şunları kaydetti: “Düzenlenecek olan bu kurslarda kursiyerlere günlük 61 TL ücret ödenecek.  Ayrıca kursiyerlerin bu süreçte genel sağlık sigortası ile iş yeri kazası ve meslek hastalıkları sigortası karşılanacak.”

Mesleki eğitim projesi tanıtım toplantısının önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

1129