MUĞLA ODALARI VE BORSA ELAZIĞ VE MALATYA’NIN YANINDA


Muğla Elazığ ve Malatya bölgesindeki depremzedeler için tek yürek oldu; yardım malzemelerini taşıyan kamyon yola çıktı.

Elazığ ve Malatya bölgesinde meydana gelen depremde evleri zarar gören vatandaşlar için tüm Türkiye birlik oldu. Yurdun hemen hemen her köşesinden maddi/ manevi yardım ulaştırıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iletişime geçerek, belirlenen ihtiyaç listesi doğrultusunda, Türkiye genelindeki 365 Oda ve Borsa’ya yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrıya istinaden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Marmaris Ticaret Odası(MTO), Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Muğla Ticaret Borsası (MTB) kendi üyeleri ve bulundukları ilçelerdeki vatandaşlara duyurular gerçekleştirdi. Yapılan çağrılar ve duyurular neticesinde, her oda ve borsa kendi ilçesinde bağışçılardan yardım malzemelerini toplayarak MUTSO’ya ilettiler.

Odaların ve borsa üyelerinin ve yardımsever STK’ların destekleriyle, MUTSO koordinasyonunda toplanan 1 kamyon yardım malzemesi 29 Ocak Çarşamba günü yola çıkarıldı.

Yardım malzemeleri arasında ısıtıcılar, bebek bezleri, kuru gıda ve bakliyatlar, battaniyeler, kışlık yetişkin ve çocuk kıyafetleri, kişisel bakım malzemeleri yer aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Merkez üssü Elazığ’da meydana gelen depremde, Elazığ ve Malatya başta olmak üzere pek çok çevre il yoğun olarak etkilendi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. TOBB önderliğinde başlattığımız yardım kampanyası ile Muğla Odaları ve Borsa olarak üyelerimizden gelen yardımlarımızı hazırladık ve yola çıkardık. Destek veren tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Dileğimiz maddi yaralarımızın bir an önce sarılması ve bu acıların bir daha yaşanmaması. Bunun için de hem yapılarımızın deprem güvenliğini kontrol ettirmeli hem de yeni yapılacak binalarda konuyla ilgili maksimum hassasiyet göstermeliyiz. Ben bu çalışmaya önderlik eden TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, odamızın değerli üyelerine, Bodrum Ticaret Odası yönetimi ve üyelerine, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve üyelerine, Marmaris Ticaret Odası yönetimi ve üyelerine, Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve üyelerine, Muğla Ticaret Borsası yönetimi ve üyelerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İlimizin önemli sivil toplum kuruluşlarından Muğla 2000 Derneği yönetim kurulu ve üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Burada yapılan bağış miktarlarının hiçbir önemi yok. Önemli olan birlik, beraberlik ve dayanışma içinde ne kadar güzel olduğumuz. Depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet,  yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

Yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Elazığ Valiliğine teslim edilecek.

 

674

Haber görselleri