MUĞLA’YA İHRACAT DESTEK OFİSİ KURULDU


Ülkede ihracatçı sayısının arttırılabilmesi ve mevcut ihracatçıların doğru ve hızlı bilgiye ulaşması için 81 ilde belirlenen odalarda ‘İhracat Destek Ofisleri’ kuruldu.

Ülkede ihracatçı sayısının arttırılabilmesi ve mevcut ihracatçıların doğru ve hızlı bilgiye ulaşılabilmesi açısında 81 ilde belirlenen odalarda ‘’İhracat Destek Ofisleri’ kurulması için 13 Kasım 2018 tarihinde Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında işbirliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) İhracat Destek Ofisi yetkilendirme protokolü 5 Kasım Salı günü imzalandı. MUTSO İhracat Destek Ofisinin amacı,  henüz ihracat yapmamış veya sürdürülebilir ihracat gerçekleştirememiş üyelerin uluslararası pazara girmelerine katkıda bulunmak ve bölge ihracatını arttırmaktır.

İhracat Destek Ofisinde, sürekli ve düzenli iletişime dayalı bir bilgilendirme hizmeti sunulmakta olup, öncelikli ülke seçimi, ihracat aşamaları, hangi ihracat evraklarını hazırlamaları gerektiği, ihracat desteklerinden hangilerinin firmaya daha uygun olduğu ve başvuru süreci konularında destek verilecektir.

İhracat ile danışmak istediğiniz konularla ilgili MUTSO 0252 214 11 22-101/102 numaralar ile iletişime geçebilirsiniz.

508