MUTSO MECLİSİ YIL KAPANIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Aylık olağan toplantılarını geniş katılımlarla sürdüren MUTSO Meclisi, 2019 yılının son toplantısını, Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında, Meclis üyeleri, komite başkanları ve disiplin kurulunun katılımıyla gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 2019 yılı son meclis toplantısı, 24 Aralık Salı günü Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın divan başkanlığında, meclis üyeleri, meslek komite başkanları ve disiplin kurulunun katılımıyla, MUTSO Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu toplantının en önemli gündem maddesi bütçe görüşmeleri oldu. Meclise bir sunum gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, 2019 yılı gerçekleşen bütçesi ve 2020 yılı planlanan bütçesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Ercan, “Odamız, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da, yasalarla belirlenen görev ve yükümlülüklerini yerine getirerek üyelerine en iyi biçimde hizmet vermeye devam etmiştir. Odamız, üyelerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak kalitede hizmet sunmak, kısa ve uzun vadeli sorunların çözümünü sağlayarak üyelerin ve Odamıza bağlı ilçelerde ticari ve sınai faaliyetlerini kolaylaştırmak ve gelişmesini sağlamak amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir. Katılımcı, uzlaşmacı, üyelerimizin karar aşamasında önemli rol oynadığı, değişimin hissedildiği yönetim anlayışımızın hakim olduğu birlik ve beraberlikle tüccarımız, sanayicimiz, kentimiz, bölgemiz ve ülkemizin ekonomik kalkınması için projelerimize odaklandık. Farklı görüş ve projeleri hayata geçirerek Muğla ekonomisini daha güçlü bir konuma ulaştırmak amacıyla kurumlar arası işbirliğini daha etkin bir hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kurumlar arası birliktelikten ortaya çıkacak büyük sinerji ile önümüzdeki dönemde de, üyelerimizin sektörel ve mali sorunlarının çözümünü sağlayacak, Muğla’nın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yenilikçi projelerimiz ve katılımcı yönetim anlayışımız sayesinde önemli katkılar koyacağız. Bu doğrultuda; 2020 yılı için yol haritamız niteliğindeki bütçemizde Odamızın projeleri ile üretime ve ihracata daha fazla odaklanılması, Muğla adına takip edilen projeler, Odamızın ulusal ve uluslararası bağlantılarını güçlendirme, turizm ve kültür proje çalışmaları için  bütçede  yeterli ödeneklere yer verilmiştir. İlimizdeki  tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve en önemlisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  ile birlikte üniversite sanayi işbirliğinde yeni yönetim anlayışını, iş geliştirme hizmetlerimizi, üyelerimizin sektörlerini geliştirmeye yönelik taleplerini ve iş ve yatırım ortamını iyileştirici önerilerini almaya ve bunlara odaklanmaya var gücümüzle  devam edeceğiz. Odamız, üyelerine sunduğu hizmetleri kolaylaştırmak ve kalitesini artırmak için geliştirdiği projelere her yıl yenilerini eklemekte ve üye odaklı, çağdaş, proaktif ve kolaylaştırıcı hizmet anlayışını iyileştirerek Muğla ticaret hayatının gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bu bağlamda online hizmetlerimizi, online aidat ödemeden sonra online olarak e-belge verme, online ihracat belgelerini kabul etme ve onaylama hizmetleri de eklenmiştir. İleriki dönemlerde hizmetlerimiz geliştirilecek diğer hizmetlerimizde online sisteme aktarılacaktır. Odamızın resmi muhasebe kayıtları 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Kanunu ile Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’ne uygun olarak tutulmaktadır. Oda’nın her türlü alacak ve haklarını izlemek ve bunların tahsil işlerini yürütmek, finansal birikimlerini en verimli şekilde değerlendirmek üzere çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. 2019 yılında tasarruf edilen harcama ödeneklerine rağmen Odamız hizmetleri aksatmadan sürdürülmekte ve bu çalışmaların karşılığı olarak Odamızın üyelerine sunulan hizmetin kalitesi her geçen gün artmaktadır. Üyelerimizin artan taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla üyelerimizin beklentilerine yönelik yeni ve özgün projeler gerçekleştirilmesi, Odamız üyelerine sunulan hizmetlerin arttırılması ve üye memnuniyetinin en üst seviyede tutulması gerekmektedir. 2020 yılında da harcamalarda tasarruflara azami özen gösterilecek, yapılacak harcamalarla en etkin ve verimli sonuçlar alınmaya çalışılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Ercan ayrıca, Yönetim Kurulunun aylık olağan faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaparak meclis üyelerini bilgilendirdi. Açıklamaların ardından toplantı gündem maddeleri görüşüldü; oylayarak karara bağlandı.