TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ KURULDU


MSKÜ tarafından kurulan, üniversite sanayi işbirliğinin önündeki bürokratik engelleri kaldıracak olan MSKÜ Inova Muğla A.Ş’nin kuruluş imza töreni MUTSO’da gerçekleştirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından kurulan, üniversite sanayi işbirliğinin önündeki bürokratik engelleri kaldıracak olan Inova Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi (Inova Muğla A.Ş.)’nin kuruluş imza töreni Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nda gerçekleştirildi. 19 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen törene MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, MUTSO Meclis Başkanı Koray Özcan, Inova Muğla A.Ş. yönetim kurulu üyeleri ve Inova Muğla A.Ş.’nin kuruluş çalışmalarına danışmanlık yapan, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Muğla İl Temsilcisi Mehmet Kubilay Özcan katıldı.

Tören öncesi açıklama yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Şehirle bütünleşme konusunda yeni yönetim olarak altyapıyı oluşturduk” ifadelerinde bulundu.

Ardından bir konuşma yapan Meclis Başkanı Koray Özcan ise Oda olarak böyle bir oluşumun içinde bulunduklarından dolayı mutluluk duyduklarını, Inova Muğla A.Ş.’nin Muğla ekonomisinde büyüme modeli oluşturabilecek bir şirket olduğunu, ayrıca bu oluşumun üniversite-sanayi işbirliği kapsamında önemli bir somut adım oluşturacağını, Oda olarak bu işbirliği sürecinde üzerlerine düşen görevi yapamaya hazır olduklarını ifade etti.

Inova Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi ile ilgili bilgi veren MSKÜ Araştırma Laboratuvarı Koordinatörü Selçuk Aktürk ise yaptığı açıklamada, “Üniversitelerin var olan teknoloji transfer ofislerini anonim şirketlerine dönüştürülmesi için bir yasa çıktı. Teknoloji transfer ofislerinin pek çok bürokratik engelle karşılaşmalarından dolayı işleyişini sürdüremiyor. Yüzde yüz üniversite sermayeli bu anonim şirketi ticaret odaları ve özel sektörle iş birliği yapabilecek bir şirkettir. Şirketin temel amacı üniversite sanayi işbirliğini gerçek anlamda yerine getirebilmektir. Bu konuda ticaret odalarının rolü çok önemli. Ticaret odaları bu işbirliğinde ara yüz. Bir fikirden yola çıkıp, bu fikiri ürüne nasıl dönüştürüleceği aşamasında bu anonim şirketi görev yapacak” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen imza töreni ile Inova Muğla A.Ş. kurulmuş oldu.

901

Haber görselleri