YILIN İLK EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI


İlin ekonomik durumu ve potansiyeli ile ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarının, üretim ve istihdam konularının değerlendirildiği 2019 yılı ilk Ekonomi Değerlendirme Toplantısı 30 Nisan Salı günü Vali Özer Türk Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Muğla Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, 13 ilçe kaymakamı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kayacık ile Selma Ünal, ilin ekonomik aktörleri, esnaflar, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyümesi, gelişmesi, kalkınması ve 2023 yılı hedeflerine ulaşması sürecinde katkı sağlayan, üretimde bulunan, yatırım yapan, istihdam yaratan ve ihracat gerçekleştiren iş dünyasının temsilcilerini ve yatırımcılarını son zamanlarda uygulamaya yansıtılan teşvik, hibe, destek programları ile birlikte milli istihdam seferberliği konularında bilgilendirmek amacıyla bir araya geldiklerini dile getirdi. İş dünyasının ve yatırımcıların uygulamaya yansıtılan teşvik politikalarından, destek ve hibe programlarından faydalanmaları gerektiğine işaret eden Vali Civelek,“Burası Türkiye Burada İş Var” Milli İstihdam Seferberliğine katılım sağlamalarının güçlü ülke geleceği açısından, ilimizin sosyo-ekonomik, kültürel gelişimi açısından önem arz ettiğini belirtti.

Toplantıda MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kayacık, tüm sektörlerde faaliyet gösteren oda üyelerinin faaliyet alanlarının mevcuttaki durumları ile ihtiyaç ve taleplerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından görüş ve önerilerde bulunuldu.

 

 

602

Haber görselleri