Yörük Türkmen Şenliği Başladı


Yörük Türkmen Şenliği Başladı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın da destekçisi olduğu ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği, Muğla’nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen temsili Göç Yürüyüşü ile başladı.

  1. Yörük Türkmen Şenliği bu yıl da büyük bir coşku ile gerçekleştiriliyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destekçisi olduğu Yörük Türkmen Şenliği, Muğla’nın Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen temsili Göç Yürüyüşüyle başladı.

Düzenlenen etkinliğe, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akçan ile çeşitli ülke ve illerden gelen Yörükler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenliğin başlaması nedeni ile düzenlenen Yörük Göçü yürüyüşüne katılan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, düzenlenen şenliğin bir kültür hizmeti olmasının yanında, gelenek ve göreneklerimizin unutulmayarak, gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir katkı oluşturduğunu ifade etti. Karakuş, “Bizim bölgemiz Yörük bölgesi. Yıllar önce atalarımızın yaşayış şekillerini günümüze taşımak ve unutulmamasını sağlamak ancak bu gibi etkinliklerle mümkün. Biz Oda olarak alternatif turizme katkı sağlamak amacıyla bir Yörük Köyü projesi hazırlıyoruz. Söz konusu projede belediyelerimiz ve Yörük Obaları Derneği ortağımız, İl Kültür Turizm Müdürlüğü de iştirakçimiz olarak yer alıyor. Tüm Muğla’yı da bu projeye ortak ederek, Muğla’ya önemli bir eser kazandırmış olacağız. Projemizi inşallah önümüzdeki yıl Yörük Şenliklerine yetiştirmeyi planlıyoruz. Umut ediyorum ki, gelecek yıllardaki şenliklerimizi Yörük Köyü’nde gerçekleştiririz” dedi.

 

 

 

 

 

 

1278