DATÇA’DA KULAÇLAR SOKAK HAYVANLARI İÇİN ATILDI


Bu yıl 13.’sü düzenlenen Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, serin hava ve yağmura rağmen 450 yüzücüye ev sahipliği yaptı.

Datça’da geleneksel hale gelen Kış Yüzme Maratonunun bu sene 13.’sü gerçekleştirildi. 23 Şubat Cumartesi günü, Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen maratona Türkiye’nin çeşitli illerinden 450 sporcu katıldı. Her yıl bir tema ile gerçekleştirilen maratonun bu yıl ki teması ‘Şiddeti Değil Sokak Hayvanlarını Besle’ oldu.

Taşlık plajında, 3 bin metre uzun parkur ve bin beş yüz metre kısa parkur olmak üzere iki etapta gerçekleştirilen maratona, ilgi oldukça yoğun oldu. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu kapsamında çok sayıda yüzücü ve yakını Datça’ya geldi. Maratona, engelli ve yabancı yüzücüler de oldukça ilgi gösterdi.

Maratonun açılış programında, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Kaymakamı Mesut Çoban başta olmak üzere ilçe protokolü yer aldı. Maratonun destekçileri arasında yer alan MUTSO adına, Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Can ve Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Ünal ve Kadir Sevim ile Meslek Komite Başkanı Taner Kapçı maratonda hazır bulundu. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Ercan, tüm yarışmacılara başarılar diledi.

İki etap olarak gerçekleştirilen yarışmanın sonucunda, genel klasmanda dereceye giren yüzücülere plaketleri takdim edildi.

Gündüz gerçekleştirilen yüzme maratonunun ardından, akşam geniş katılımlı ödül töreni gerçekleştirildi. Törende yaş kategorilerinde dereceye giren yüzücülere madalyaları, organizasyon paydaşları ve destekçileri tarafından verildi.

Ödül törenin açılış konuşmaları kapsamında sahneye takdim edilen MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Datça Badem Çiçeği Festivali ve Datça Run’da da olduğu gibi, ilimizde ve ilçelerimizde turizmi 12 aya yaymayı amaçlayan tüm alternatif turizm projelerine destek olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Başkan Ercan’ın ardından sahneye davet edilen Meclis Başkanı H. Koray Özcan, yüzücülere ve Datça’ya il dışından ve yurt dışından gelen tüm konuklara hitap ederek; “Biz Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendimizi bir sponsor olarak değil, bir paydaş, bir işbirlikçi, bir yol arkadaşı ve ev sahibi olarak görüyoruz. Sizler önemseyip, bugün Datça’da olmasaydınız, biz ne yaparsak yapalım hiçbir anlamı olmazdı. Hepinize teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

623

Haber görselleri