BAŞKONSOLOS İLE TİCARİ İLİŞKİLER İÇİN GÖRÜŞMELER MUTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo Odamızı ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin arttırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.

 Birleşik Krallık (İngiltere) İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Muğla programı kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nı ziyaret etti. 18 Mayıs Çarşamba günü  gerçekleştirilen ziyarette MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu ve Prof. Dr. Artay Yağcı, MUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi ve aynı zamanda MUTSO Meclis Üyesi Bülent Karakuş ile Muğla Valiliği ve GEKA proje uzmanları hazır bulundu.

 Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Türkiye ile İngiltere birbirini yakından tanıyan iki ülke. Bunu, Muğla özelinde değerlendirdiğimizde gelen turist sayılarından anlamak mümkün. Muğla’ya gelen turist oranlarını incelediğimizde ilimize en çok turist İngiltere ve Hollanda’dan gelmekte. Biz İngilizleri tanıyoruz. Onların ihtiyaç ve beklentileri hakkında oldukça bilgi sahibiyiz. Bunu ticari açıdan da fırsata çevirip karşılıklı kazan-kazan politikasıyla işbirliklerini çoğaltmak hedefindeyiz. Yaş sebze meyve, bal, badem, zeytinyağı, kültür balıkçılığı gibi alanlarda önemli bir güce sahip olan ilimiz, bu alanlarda İngiltere ile ticari faaliyetlerini arttırabilir. Bugün bu organizasyonu bir tanışma toplantısı olarak değerlendirerek, bundan sonraki görüşmelerimizin ticari odaklı, güzel işbirlikleri vesilesiyle olmasını temenni ederiz.” ifadelerine yer verdi.

 Birleşik Krallık (İngiltere) İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ise şunları kaydetti: “Birleşik Krallık adına Dünya’da görevlendirilmiş 7 ticaret görevlisinden biriyim ve Doğu Avrupa ile Orta Asya  Bölgelerinden sorumluyum.  Amacımız Birleşik Krallık ile görevli olduğumuz ülkeler arasındaki ticareti arttırmak ve geliştirmek. Benim bölgemde en önemli ülke Türkiye. İngiltere’nin Türkiye’de birçok ülkeden daha fazla yatırımı olduğunu biliyoruz. Bu sene yayınlanan rakamlar gösteriyor ki İngiltere Türkiye’nin bir numaralı yabancı yatırımcısı. Bu demek oluyor ki İngiliz işletmeler Türkiye’deki fırsatların farkındalar ve burada yatırım yapacak kadar yatırım ortamına güveniyorlar ve bunun işletmelerinin büyümesi ve uluslararasılaşması için bir fırsat olduğunun farkındalar. Ve biz Türkiye’nin, referans aldığınız kaynağa göre değişmekle birlikte ikinci ya da üçüncü ihracat partneriyiz. Bu veriler ticari ilişkilerimizin ne kadar güçlü ve eski olduğunu gösteriyor. Türkiye mühendislik ve inovasyon kapasitesi ile güvendiğimiz ve yakın bir şekilde çalıştığımız hem üretici hem de ihracatçı olarak gördüğümüz önemli partnerlerimizden bir tanesi.”

Açılış konuşmalarının ardından MUTSO Proje Uzmanı Burcu Öztürk tarafından Muğla ekonomisi hakkında, GEKA Yatırım Destek Uzmanı Mehmet SERT ise Muğla’da yatırım olanakları hakkında birer sunum gerçekleştirerek Muğla’nın ticari kapasitesi ve potansiyeli hakkında bilgilendirmede bulundular.

501

Haber görselleri