MUĞLA’NIN ALTERNATİF TURİZMİ LONDRA’DA TANITILDI


Her yıl Londra’da düzenlenen turizm fuarına katılan MUTSO, Karia Yolu ve Eco Trail’in tanıtımına katkı sağladı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), 7-9 Kasım 2016 tarihlerinde Londra’da düzenlenen World Travel Market (WTM) Turizm Fuarına katıldı. Karia Yolu ve Eco Trail başta olmak üzere Muğla’nın alternatif turizminin tanıtılması amacıyla katılım sağlanan fuarda MUTSO adına Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Murat Can ve Sedat Tuncer, Oda AB, Proje, Dış Ticaret ve Raporlama Birimi personeli Elvan Kocagöz ve Burcu Öztürk hazır bulundu.

Fuara ilişkin bilgi veren Kocagöz şunları kaydetti: “Londra World Travel Market Turizm Fuarı bizim için oldukça önemli bir fuar. Çünkü Muğla’ya en fazla turist İngiltere’den geliyor. Verimli bir fuar geçirdik diyebiliriz. Ziyaretçilerin yanı sıra turizmciler ve tur operatörleriyle görüştük, bölgemizi ve alternatif turizm olanaklarımızı da tanıttık. Bunların yanı sıra 20’ye yakın blogger ile görüşme imkânımız oldu. Bu da bizim için son derece önemliydi çünkü insanlar artık bir yere seyahat edeceklerinde yada bir tatil rotası planlamak istediklerinde öncelikle blogları takip ediyor ve tavsiyeleri göz önünde bulunduruyorlar. Fuar süresince gazeteciler ve gezi dergileri ile görüşme imkanı yakaladık. İlimizin ve bölgemizin alternatif turizm rotalarının bu mecralarda yer alması bize olumlu geri dönüşler sağlayacaktır.”

Londra Türk Ataşeliği Kültür Müşavirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığının fuar kapsamında oldukça başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kocagöz, “Fuar alanlarına ulaşımı sağlayan metro çıkışlarına Türkiye ile ilgili tanıtıcı afişler hazırlatılmış. Tüm milletlerden fuara gelen ziyaretçileri Türkiye karşılıyordu. Ve afişlerde hangi bölge ile ilgili detaylı bilgiyi hangi stanttan edinebileceklerine ilişkin numaralandırmalar yapılmıştı. Londra Türk Ataşeliği Kültür Müşavirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bu güzel organizasyonları için de teşekkür ediyoruz.” dedi.

965

Haber görselleri