YATAĞAN İNÖNÜ BULVARINDAKİ ÜYELERİN TALEPLERİ AKTARILDI


MUTSO’nun Yatağan’daki üyeleri için yaptığı çağrı sonucu Karayolları Bölge Müdürü İnönü Bulvarı üzerinde incelemelerde bulundu; üyelerin talepler aktarıldı.

Yatağan İnönü Bulvarında yapılan yol çalışması kapsamında, İnönü Bulvarında faaliyet gösteren Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) üyelerinden talep ve şikâyetler gelmekteydi. Bu kapsamda çalışma yürüten MUTSO Heyeti, Karayollarının sorumluluğunda olan İnönü Bulvarı için Muğla Milletvekili Sayın Yelda Erol Gökcan’ın aracılığıyla Karayolları Bölge Müdürlüğünü Yatağan’a davet etti. 24 Ekim Cumartesi günü Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği ziyarette İnönü Bulvarı üzerinde incelemelerde bulunuldu.

İncelemeler esnasında MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Meclis Başkan Yardımcı Miraç Cin ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Can’ın yanı sıra, tedbir amaçlı karantinada bulunan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’e vekaleten Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tuna, Yatağan Belediyesi İmar Müdürü Meral Aktan, Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Süleyman Can, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Erdinç Delibaş ile AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Göreve yeni başlayan Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönenli ’ye yeni görevinde başarılar dileyen MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, davetlerine son derece hızlı bir şekilde dönüş yapmalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Kendilerini Yatağan’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özcan, tüm Yatağan halkının çok önemsediği ve uzun zamandır heyecanla beklediği İnönü Bulvarı yenilenme projesinin başlaması nedeniyle mutluluk duyduklarını, projeyi hayata geçiren Yatağan Belediyesine ve Karayolları Bölge Müdürlüğüne teşekkürlerini sundu.

Meclis Başkanı H. Koray Özcan ayrıca bu bölgede bulvar üzerinde faaliyet gösteren esnafımızın ve oda üyelerimizin; Projenin başlamasından önce yeterli tanıtım ve bilgilendirme yapılmadığı, görüşlerinin alınmadığı konusunda serzenişleri olduğunu dile getirmesinin ardından yeni projedeki detaylara ilişkin endişelerinin olduğunu ifade etti. Bu endişelerin yerinde görülmesi için Bulvar boyunca incelemeler yapıldı, üyelerden gelen sorunlar ve talepler yerinde aktarıldı.

Talep edilen konular şunlardı;

1)         Yeni yapılacak İnönü Bulvarı projesi ile ticarete katkı sağlayacağı düşüncesi, bağlayıcı yolların kısmen kaldırılışı ile ticareti olumsuz etkileyeceği endişesine dönüşmüştür. Proje ile bazı binaların otoparklarına ve bazı işyerlerinin önüne ulaşım zorlaşmış, mal indirip bindirmede zorlukların yaşanacağı ifade edilmektedir. Yatağan’ın girişinde yapılan yan yol uygulamasının Bulvar boyunca devam etmesi bu tip sorunları ortadan kaldıracaktır fikri hâkimdir.

2)         Değiştirilen kavşakların, eski halindeki mevcut yerlerini koruması talebi ağırlıktadır.

3)         Özellikle Yatağan’ın Muğla yönündeki çıkışı tarafında kalan iş yerlerinin yolun bazı noktalarında 1.50 m altta kalma olasılığı sıkıntı yaratmaktadır. Kot farkının önüne geçilmesi gerekmektedir.

4)         Yaya geçitlerinin olmaması ciddi güvenlik kaybına yol açacaktır.

Talepleri dinleyen karaboyaları bölge müdürü Murat Gönenli ise; “Bulvarın eğiminden kaynaklı olarak yan yol uygulamasının bulvarın tamamında mümkün olamayacağını belirterek, Yeni oluşturulan kavşak ve duraklar ise yatağan belediyesinin talebi ile projelendirilmiştir ifadesinde bulundu. Bulvarın Yatağanın Muğla istikametine doğru çıkış yönündeki kot farkının ise tekrar gözden geçirilerek düzeltme yapılabilme durumunu inceleyeceklerini ifade eden Gönenli, Yaya geçişi ve güvenliğinin de kendileri için son derece önemli olduğunu ve bu konuda gereken tedbir ve çalışmayı yaptıklarını çalışmalar tamamlanınca bulvarın çok güzel olacağı ifadelerine yer verdi.

İncelemeler, bulvar üzerinde bulunan işyerlerini ziyaretin ardından tamamlandı.

892

Haber görselleri