Muğla’da kurulması planlanan Mimarlık Fakültesinin Muğla merkezde yapılması için görüş birliğine varan Muğla Meslek Odaları Platformu, konuyu değerlendirmek amacıyla MUTSO’nun öncülüğünde MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile bir araya geldi.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) öncülüğünde bir araya gelerek Muğla’yı etkileyecek konular hakkında görüşmeler gerçekleştiren Muğla Meslek Odaları Platformu, 6 Mart Pazartesi günü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılması planlanan Mimarlık Fakültesinin merkezde olması için görüş birliğine varan platform bu düşüncelerini ve gerekçelerini Rektör Harmandar’a aktardı.
Toplantıda konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şunları kaydetti: “Kurulması planlanan Mimarlık Fakültesinin ilçelerde kurulması konusunda taleplere ilişkin haberleri basında hemen hemen her gün okuyoruz. Burada biz kesinlikle ticari bir kaygı gütmeden Mimarlık Fakültemizin Muğla merkezde olmasının hem üniversitemiz hem de Muğla için çok daha uygun olacağını düşündük. Sektörün içinde yer alan arkadaşlarımız ile bir araya geldik ve kendileri bu konuda bir rapor hazırladılar. Bunun bize yol göstereceğini düşündük.”
Toplantıda Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanı Osman Köseoğlu, “Mimarlık Fakültelerinin eğitimlerini yakından takip ediyoruz. Muğla’da kurulması planlanan Mimarlık Fakültesi için bir değerlendirme raporu hazırladık. Hazırladığımız rapora göre fakültenin şehirle iç içe olması gerektiği düşüncesindeyiz” dedi ve bunun için Muğla Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu tarihi bina önerildi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, “Şuan Mimarlık Fakültemizde 2 adet memur, 5 adet öğretim elemanı görev yapıyor. Mimarlık Fakültesi çalışanları Su Ürünleri Fakültesinin içinde çalışıyorlar. MSKÜ Mimarlık Fakültesi ete kemiğe büründükten sonra öğrencilerini alacak. Rapora kesinlikle bir itirazımız yok. Kurulacak Mimarlık Fakültesi ile bir Muğla Mimarisi yaratmamız gerekiyor. Fakültemizde buna öncülük etmelidir. Üniversitemizin kentle bütünleşebilmesi için çabalıyoruz. Muğla’ya gelen öğrencilerimiz kentle kaynaşıyor. Öğrencilerimizin neredeyse yüzde 70’i evlerde ve apartlarda kalıyor. Burada Akyaka önemli. Akyaka denizi ve doğal güzellikleri harici mimarisiyle çok ön plana çıkıyor. Bu mimari özellikleri tüm şehre yaymamız gerekiyor. Burada tabi ki toplumun desteği şart. Mimarlık Fakültesi için Kız Meslek Lisesinin bulunduğu tarihi binayı istiyoruz. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.
Hukuk Fakültesi Kurulacak
Toplantıda geçtiğimiz haftalarda Muğla’ya yapılması planlanan Diş Hekimliği Fakültesi’nin Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanmasının ardından Hukuk Fakültesi’nin de YÖK’ün onayından geçtiğini dile getiren Rektör Harmandar, “TEKNOPARK toplantılarında sürekli dile getirdiğimiz Hukuk Fakültesi 28 Şubat’ta YÖK tarafından onaylandı. 2 Mart’ta ise yazılı olarak bize bildirildi. Şuan Resmi Gazetede yayınlanmasını bekliyoruz” dedi.
2458