MUĞLA VE RİZE KARDEŞ ODA OLDULAR

MUTSO ev sahipliğinde Muğla’yı ziyaret eden RTSO heyeti ile MUTSO arasında Kardeş Oda Protokolü imzalandı. Protokolün sonrasında orman varlığı bakımından Türkiye’nin en zengin iki ilini temsilen, Geleceğe Nefes Projesi kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi. Heyet sonrasında, Muğla Valiliği ile Muğla Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Muammer Çelik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Temizel ve Murat Artan, meclis ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter Gafur Karali, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Suyabatmaz ile kurul üyesi Fatma Karasüleymanoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde Muğla ilini ziyaret etti. 11 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarette heyeti, MUTSO Meclis Başkanı H. Koray Özcan, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcıları Deniz Dakikoğlu ve Ali Çorlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sedat Tuncer ve Mustafa Murat Can ile yönetim kurulu ve meclis üyeleri ağırladı. Gerçekleştirilen ziyarette Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk de yer aldı. Heyet öncelikle MUTSO’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Sizleri ilimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Muğla ile Rize arasında büyük benzerlikler var. Ancak en önemli ortak noktamız şüphesiz ki, Rize’nin ekonomisinin %72’sini oluşturan çay tarımının başlamasına öncülük eden Muğlalı Zihni Derin’dir. Bizi birleştiren köklü geçmişimizdir.” ifadelerine yer verdi. Başkan Ercan’ın açıklamalarının ardından Meclis Başkanı H. Koray Özcan, ilin tanıtımı, MUTSO’nun yapısı ve çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Özcan’ın sunumunun ardından, RTSO Başkanı Karamehmetoğlu, ev sahipliği nedeniyle MUTSO’ya teşekkürlerini ileterek, Rize hakkında açıklamalarda bulundu. İki Odanın karşılıklı sunum ve açıklamalarının ardından MUTSO ile RTSO arasında Kardeş Oda Protokolü imzalandı. Protokol imza töreninin ardından, MUTSO ve RTSO heyetleri, Türkiye’nin orman varlığı bakımından en zengin iki ilini temsilen, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında Düzeyn Yaylasında ağaç dikme etkinliğine katıldı. Etkinliğin ardından, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Rize Heyetini, Başkan Dr. Osman Gürün ağırladı. Ziyarette, iki ilin ekonomik gelir kalemleri ve yatırım olanakları hakkında görüşüldü. Heyet sonrasında, Bayır bölgesinde faaliyet gösteren Ekip Araç Üstü Ekipmanları ile Ermaş Coante – Quartz Surfaces Fabrikasını ziyaret ederek, firmaların faaliyet alanları, sektörün mevcuttaki durumu ve yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet son olarak Muğla Valisi Esengül Civelek’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Civelek, iki Odanın imzaladığı Kardeş Oda protokolü nedeniyle tebriklerini iletti.