SPORSEVERLER CARETTA RUN’DA BULUŞTU


Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Dalyan Caretta Run’da, 1250 koşucu, 3 ayrı parkurda yarıştı.

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında gerçekleştirilen Dalyan Caretta Run Koşu Maratonu bu yıl üçüncü kez start verdi. Ortaca ilçesine bağlı Dalyan’da bu yıl 28 Ekim Pazar günü düzenlenen yarışa  1250 yarışmacı katıldı.

Ortaca Belediyesi ile Interval Events işbirliğinde, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca Kaymakamlığı ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın destekleriyle gerçekleştirilen yarışmada MUTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer, Yönetim kurulu üyesi Hasan Şahin hazır bulundu.

Dalyan Mahallesi’nde gerçekleştirilen yarışa, 22 ülkeden 40’ı yabancı bin 1250 sporcu katıldı. Sporcular, 21 km, 14 km ve 5 km olmak üzere üç etapta yarıştı.

Yarışmacıları ve yakınlarını Dalyan’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten MUTSO Başkanı Ercan şunları kaydetti: “Dalyan, uluslararası koşu ve yüzme yarışlarıyla, birbirinden renkli kültürel festival ve etkinlikleri ile Muğla’nın canlı yüzü olarak kendisine önemli bir yer ediniyor. Buna olanak sağlayan ve destek veren tüm kurum-kuruluşlara, yoğun emeklerle etkinlikleri hayata geçiren dernek ve sivil toplum kuruluşlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, ilin ekonomik ve kültürel gelişimi için gönüllü çalışanlarız. Muğla’da turizmin 12 aya yayılması ve ölü sezon tabirinin ortadan kalkması için, esnafımızın yüzünün gülmesi için elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. Bizler kendimizi bir sponsor olarak değil, bir paydaş, bir iş birlikçi, bir yol arkadaşı olarak görüyoruz. Bu kapsamda yapılan tüm çalışmalara destek olmayı sürdüreceğiz. Bugün burada 3 farklı parkurda mücadele eden siz sporcuları ve sporsever vatandaşlarımızı kutluyorum.”

Yarışçıların ve yakınlarının Caretta Run için Dalyan’a geldiği hafta sonunda oteller ve pansiyonlar dolarken esnaf sezon sonunda güzel bir hareketlilik yaşadı.

Yarışların sonunda dereceye girenlere, kupa ve madalya ile çeşitli hediyeler verildi.

750

Haber görselleri