KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNLARI AŞILACAK


MUTSO 6’ncı Meslek Komitesi, Kentsel dönüşüm alanları konusunda Belediye ile müteahhitler arasında yaşanan soruna arabuluculuk yaptı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde çalışmalarını sürdüren 6’ncı Meslek Komitesi İnşaat Taahhüt grubu, üyelerine yönelik sorunlara çözüm arayışını sürdürüyor. Kentsel Dönüşüm Alanları kapsamında Nisan ayında Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren değişikliklerin, müteahhitler ve Menteşe Belediyesi arasında sorunlara sebep olmasıyla kolları sıvayan komite üyeleri, 8 Haziran Çarşamba günü, belediye yetkilileri ile müteahhitleri bir araya getirdi.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver, Yapı Kontrol Müdürü Dinçer Evdaşı ve İnşaat Mühendisi Özlem Yılmaz konuk oldu. Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Nisan ayında yapılan değişikliğin yorumlandığı toplantı ile ilgili bilgi veren Dişcigil şunları kaydetti: “Nisan ayından önce, Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında, kentsel dönüşüme tabi riskli alan ve riskli yapı bölgelerinde yer alan alanlardan harç ücreti alınmıyordu. Müteahhitlerimiz de maliyet hesaplarını yaparlarken bunu göz önünde bulunduruyorlardı. Ancak Nisan ayı itibariyle Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kentsel Dönüşüm ile ilgili değişiklikler sonucunda bu alanlardaki harç muafiyeti kaldırıldı. Bu da belediyemiz ve müteahhitlerimiz arasında bir takım sorunların yaşanmasına neden oldu. Toplantıda gündeme taşınan bu değişiklik ve beraberinde getirdiği sorunlar görüşüldü. İki tarafın da yaşanılan sorunları ve beraberinde getirdiği aksaklıkları dile getirebildikleri verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Belediyemiz önümüzdeki günlerde konuyu, ilgili Bakanlıklarımıza aktararak çözüme ilişkin yapılabilecekleri iletecek.” dedi.

Başkan Yardımcısı Dişcigil, sürecin ardından ortaya çıkacak sonucun Muğla genelinde ve tüm Türkiye’de örnek teşkil edeceğini vurgulayarak, komite olarak, üyelerinin sorunlarına ve bunların çözümüne yönelik çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

2481

Haber görselleri