MUTSO’ DA IPARD III PROGRAMI HİBE DESTEKLERİ ANLATILDI


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muğla İrtibat Ofisi tarafından MUTSO ev sahipliğinde “IPARD III Programı ve I. Başvuru Çağrı Dönemi” tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) organizasyonunda “IPARD III Programı ve I. Başvuru Çağrı Dönemi” tanıtım ve bilgilendirme toplantısı 16 Nisan Salı günü gerçekleştirildi.

Muğla yatırımcısına; tarım, gıda, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanında yapacakları yatırımlar için yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sağlayacak olan TKDK, hem IPARD III Programı kapsamındaki desteklenen tüm sektörler hem de IPARD III Programının ilk çağrısı hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantıya, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Mustafa Yeşilkaya, üretici örgütleri, kooperatifler ile potansiyel yatırımcılar ve danışman firmalar katılım sağladı.

Toplantının açılışında konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş, IPARD desteklerinin Muğla’da olması için yıllardır çaba sarf ettiklerini ve nihayetinde IPARD III Programı’nın Muğla’yı da kapsamasından,  TKDK Muğla İrtibat Ofisinin açılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Muğla İrtibat Ofisi Uzmanı Murat Neslihanoğlu IPARD III Programı hakkında katılımcılara bilgilendirme sunumu yaptı.

109

Haber görselleri